träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

30 april

Publicerad 2013-04-30 21:58:08 i Lydnad,

Valborg idag och det firade vi med lydnadsträning på brukshundsklubben. Kiro var lite matt men det gick bra ändå.
 
Vi började med lite ställanden och lägganden underbaklängesmarsch bara för att komma fram till att det fungerar bättre från fotposition. Baklängeskedjade sedan en del av lydnadsettan inkallning, ställande under gång och apporteringen. Körde två gånger innan jag la på nästa moment. Vet inte om han fattade men han gjorde det han skulle. Eventuellt att han gick något steg ena gången i ställandet.
 
Vi jobbade även med läggandena och jag la till frasen "nu ska vi lägga oss" innan som förberedelse. Körde både från fotgående och baklängesmarsch och när han blev säkrare s blev läggandena och lite snabbare. Ska bara hitta på en bra fras eller annan förberedelse till ställandena också.
 
Vi körde även lite gripanden av apporten och en hel apportering vilket gick bra, lite tass men inte farligt. Tydligen ger det bara ett poängs avdrg på tävling så jag i helgen.
 
Sen blev det platsliggningen vilket först gick jättebra men när jag pratade lite med någon så ville väl Kiro vara med så då kröp han lite framåt (med hakan i backen!) Så då gick jag och la om honom ungefär där han legat från början och då gick det bra när jag fokuserade fullt på honom.
 
Avslutade med lite fritt följ vilket gick väldigt bra. Ett tapp som han nog hade kunnat rädda upp men jag lekte lite själv och så fick han en ny chans och då gick det bra. Körde även en lite längre omgång vilket gick väldigt bra.

29 april

Publicerad 2013-04-29 21:54:44 i Agility, Kondition, Lydnad,

Promenad i kuperad terräng, platsliggning (nästan med skott) och lite slalomträning idag.
 
Gick en promenad i tinnerö delvis genom en av de få lite mer kuperade skogarna jag har sett här. Tydligen var det full fart på skjutbanan en bit bort. Vi gjorde två platsliggningar under promenaden. Båda med störning av joggare som sprang förbi och skott från sjutbanan en bit bort. Inga problem för Kiro även om han spanade en hel del så låg han stadigt.
 
Väl hemma blev det ett jättekort slalompass innan regnet kom. Körde en port och fokuserade på ingångar att han ska börja förstå att han alltid ska gå till höger om första pinnen. Ur en viss vinkel går det bra men går man förbi den rundar han inte första pinnen om det behövs för att komma på höger sida. Men de flerta skicken blev lyckade idag så snart kanske poletten trillar ner.

28 april

Publicerad 2013-04-28 21:38:23 i Agility, Allmänt,

Idag var vi och titta på lydnadstävling på Linköpings brukshundsklubb. Såg klass 3, 2 och 1. Överlag förvånad över hur oförberedda många verkade. Får kanske veta själv snart hur svårt det är på tävling.
 
Vi åkte ut en sväng i en skog och sköt några skott. Totalt 4 när jag lekte med Kiro varav han endast släppte leksaken en gång och tog upp leken väldigt snabbt igen. Sen försökte vi ett vid passivitet när jag gav honom godis men då ville han bara springa till husse, han trodde väl väl att det var budföring. Han tog iaf godis efter skottet = inte rädd men ville inte leka med mig.
 
Vi körde ett kort pass med slalomträning hemma. Jag har varit lite slarvig med ingångsträningen så vi fokuserade på det. Med en port gick det jättebra men med två så var det svårare. Han blir lite het och springer bara in bland pinnarna och skäller ibland. Då blir det ingen belöning märkte han idag. Gången blev ju mycket smalare när jag vinklade portarna men det var inga problem bara han kom rätt in. I den här takten så kan han slalom om en vecka eller två, otroliga hunden :-D

27 april

Publicerad 2013-04-27 22:48:58 i Lydnad,

Lydnadskurs idag. Vi körde en halv lydnadsklass 1 från och med läggande under gång  med kommendering. Det gick både bra och mindre bra. Bra då han var väldigt engagerad och faktiskt koncentrerade sig på mig trots att Anders ibland var nära och kommenderade. Vid apporteringen kunde han inte behärska sig och hoppade lite på honom men kunde samla sig sen. Mindre bra att han satte sig vid läggandet och ställde sig snett i ställandet. Tempot  i ställandet kunde ha varit bättre. Vi fick göra om läggandet och då blev det dk för att han skulle lägga sig då han satte sig igen, Jag gjorde lite fel i apporteringen så jag helt enkelt inte visste att man skulle säga apport när han sa håll fram apporten, jag trodde han skulle säga ”kommendera”. När Kiro såg apporten framför mig hoppande han helt enkelt upp och grep den vilket är bra med tanke på att han brukar vara lite kinkig med okända apporter. Sen fick vi göra om och rätt och då gick det bra. Inkallning och hopp över hinder var klockrent. Det var så kul att hoppa att Kiro passade på att ta ett extra hopp på vägen till belöningen.

Efter det så repeterade i läggandet och ställandet men mer tryck behövs i båda.

Vi avslutade med sittande i grupp, platsliggning och tandvisning. Sittande i grupp var första gången någonsin och det gick bra tills ha la sig ner. Jag satte bara upp honom igen. Platsliggningen gick bra förutom att han kröp/krälade lite två nången för att hitta en bekvämare ställning då han fick ligga hela 3 minuter och redan var uttråkad efter sittandet.

Tandvisningen gick bättre idag då det inte blev en enda hoppattack och han kunde stå precis bredvid oss Kiro tiggde godis av mig och struntade i honom.

26 april

Publicerad 2013-04-27 22:34:25 i Agility, Lydnad,

Mycket hjärngympa idag. Vi körde:

Slalom – samma jobb som igår, stannar ibland i andra porten och missar den ibland. Måste jobba på min belöning så att han vet att den kommer framför och att inte belöna innan jag vet om han tar båda portarna rätt.

Tasstarget – körde lite för att uppdatera. Kul tyckte Kiro men stadgan kunde varit bättre.

Rutan – Mycket skall. Ska köra närmare så att han inte har så hög förväntan på att springa. Ställde sig ett par gånger för långt bak halvt utanför bra att han går på djupet men jag måste vara snabbare att ställa honom så att han inte hamnar utanför. Försökte ha tasstargeten i rutan men den sket han fullständigt i.

Hopp – lärde in hopp över mitt hembyggda hinder, det var kul tyckte Kiro.

Värmde upp med bland annat skritt över slalompinnarna när de låg på backen det gick väldigt bra.

25 april

Publicerad 2013-04-27 22:26:07 i Agility,

Lite mer slalomträning idag, började med en port vilket gick bra så la till den andra. Tog inte så lång tid innan han förstod att man skulle springa genom båda men det är lite mer jobb för att få upp säkerheten.

24 april

Publicerad 2013-04-27 22:23:01 i Agility,

Simning på Valla hundrehab, inte så kul enligt Kiro men bra träning. Hemma igen så körde vi lite mer slalomträning. En port och jobb med att han ska fortsätta rakt fram efter. Gick helt ok.

23 april

Publicerad 2013-04-24 21:23:38 i Agility, Lydnad,

Idag skulle vår agilitykurs ha börjat men det blev uppskjutet två veckor på grund av sjukdom. Istället åkte jag och köpte slalompinnar så vi kunde börja träna slalom. Tänkte prova 2x2 metoden. Ida började vi med en port och det fattad Kiro snabbt och kul var det tyckte han, dock skällde han väldigt mycket. Vi körde även lite med tasstarget vilket gick helt okej förutom att han är så våldsam att den inte vill ligga stilla. Vi avslutade med en inkallning och ett ställande under gång och fritt följ allt i princip felfritt och med bra engagemang och energi. Shejpingen vid slalomträningen verkade få honom väldigt laddad och med bra självförtroende så kanske ska prova det som uppvärmning innan lydnad.

22 april

Publicerad 2013-04-23 21:18:00 i Bruks, Lydnad,

Lydnadsträning och spår i valla.

Kiro var trött och disträ men lite lyckade vi göra ändå. Vi tränade mest:

Stadga i ställandet - gick helt ok.

Apportering - fokus på glädje och gripande vilket också gick bra.

Plastliggning - inga problem, spanade lite men inte mer.

Spåret la jag ock det blev kort kanske 200 meter med bara en vinkel och tre pinnar och två naturpinnar som han inte alls brydde sig om. De vanliga stannade han upp vid men plockade inte upp dem. Spåret korsade en cykelbana och det klarade han ut. Istället för slutpinne hade jag ett uppletandeföremål då jag glömt att ta med en slutpinne.

21 april

Publicerad 2013-04-21 21:13:05 i Bruks,

Idag körde vi igen lite budföring med skott men den här gången i skogen och på kortare avstånd. Eftersom vi bara var två körde vi bara med mottagaren som skytt inga problem förutom en överladdad hund. Sen fick husse kampa med Kiro och jag sköt kanske 20-30 meter bort. Kiro avbröt för att titta både skotten men tog upp leken snabbt igen. Jag tyckte inte att husse fick till en bra kamplek med Kiro utan att det blev mer jakt så jag provade att leka med honom när husse sköt vilket gick bra han släppte inte leksaken men all budföring har gjort att han nästan automatiskt drar mot skytten så han var på väg mot husse men släppte inte leksaken så jag kunde hålla kvar honom.

Sen gjorde vi ett uppletande på samma plats. Gjorde en korridor på ca 10x50 meter med 4 föremål. Han hittade alla saker men sprang inte raktutan utan drog åt det hållet där han sist hittade ett föremål så det tog ett tag att hitta alla och farten in kunde ha varit bättre framförallt med skinnhandsken som han nog helst hade behållit själv. Han ville inte leka när han lämnat föremålen så jag tror att han var trött, godis vill han dock gärna ha.

20 april

Publicerad 2013-04-21 21:03:02 i Bruks,

20 april

Budföring med skott och spår i Tortuna idag.

Jag fick hem min knallpåk (6mm) den här veckan så vi provade den idag. Körde som sist budföring med skytt som mottagare och skytt på sidan. Körde även en riktig budföring men med skytten i höjd med mottagaren. Körde även två skott under lek. Inga problem alls, ibland vände han huvudet mot ljudet någon gång med avbröt ingen aktivitet. Körde på relativ långt avstånd på en äng.

Spåret la min mamma. Det blev nog minst 500 meter med 3 vinklar och en eller två bågar. Kiro var lite trött redan innan men spårade riktigt bra trots att han bitvis var tvungen att hjässa så tappade han inte bort spåret. Missade dock första vinkeln och gick troligtvis en liten omväg precis i slutet. En pinne missade han, enligt mamma som gick bakom fick han vittring på den men valde att fortsätta. Lite ovillig att plocka upp och komma in med pinnarna men kan antagligen bero på att han var så trött.

16 april

Publicerad 2013-04-17 21:36:35 i Agility, Lydnad,

Träning med träningskompisar idag. Lydnad och spår. Lydnaden på gräsmattan vid Coop och spåret i fårhagen på andra sidan bron. Lydanden gick bra till en början. Började men lite frivilligt fotgående vilket gick helt ok. Körde sen en kedja med ställande under gång, inkallning och gripande av apport. Första gången gick det jättebra men när jag ville köra samma kedja igen så hade han glömt bort att man skulle stå stilla i ställandet han gick både framåt och slängde ut bakdelen vid några försök så då körde vi ställande och stadga istället. Körde även lite apportering men det var lite dålig fart först så vi körde några fartövningar och sen gick det riktigt bra. Sen kom det två till som ville träna på samma gräsmatta och då blev det väldigt svårt att koncentrera sig eftersom den enda hunden såg så kul ut. Så då blev det kontaktövning och fotgående.

Spåret la Anna och efter lite förvirrig i början och miss på första vinkeln gick det väldigt bra. Tror det var två eller tre vinklar och det var cirka 400 meter långt. Det var 3 pinnar + slut.  

Igår var vi hos en hundsjukgymnast för koll och få lite tips på vad jag skulle tänka på och övningar att göra.

14 april

Publicerad 2013-04-14 19:50:35 i Bruks, Lydnad,

Idag har Kiro varit trött. Vi försökte oss på lite lydnad, uppletande och ett spår ändå. Lydnaden körde vi ett kort pass här utanför på förmiddagen. Det gick men tryck saknades. Han gjorde det jag bad om förutom ett tapp i fotgåendet. Först körde vi platsliggning i 3 minuter vilket gick bra då han låg stadigt hela tiden men var i mitt tycke lite väl intresserad av vad som hände en bit bort. Ställande och läggande undergång var inga problem förutom oengagerat fotgående innan.

På eftermiddagen var vi ute med husse och körde ett uppletande och ett spår. Uppletandet blev på ängsmark där vi gjorde vi en korridor på cirka 7 x 50 meter med tre föremål. Alla föremål kom in utan problem även om det kunde ha varit bättre fart både in och ut men han verkade väldigt sliten i kroppen idag så det var inte konstigt. Spåret blev i en av fårhagarna mestadels på ängsmark men lite i en skogsdunge och även lite över en bergshäll. Det blev cirka 400 meter långt med två vinklar och en båge. Det gick riktigt bra förutom ett missöde då han hittade en pinne i bågen och när han lämnar den sprang rakt på och hamnade ganska fel men tillslut så gick han tillbaka och hittade spåret igen.

13 april

Publicerad 2013-04-13 22:15:15 i Lydnad,

Andra omgången på tävlingslydnadskursen idag. Fokus låg på fritt följ. Först lite teori och sen fick vi göra tävlingsmässiga starter i fritt följ med kommendering. Det gick överlag bra. Första gången gick jag fel i kommenderingen och kom av mig lite. Jag måste träna på höger och vänster eller iaf påminna mig innan jag ska gå med kommendering. De andra gångerna gick bra men Kiro var lite väl på och skällde en del vilket jag inte tror att han någonsin har gjort i fritt följ innan.

Sen körde vi lite fri träning och då körde vi apportering vilket gick helt ok men kunde ha bättre tryck in och hopp vilket inte var några problem. Någon gång där tog bränslet i Kiros hjärna slut och han blev väldigt ofokuserad och ville ha stenkoll på allt annat runtomkring. Sen körde vi en platsliggning i grupp som gick bra förutom att jag sa ligg ingen en gång undertiden när han stäckte sig för att försöka se vart den föraren som gick och gömde sig tog vägen. Hade han inte varit slut i huvudet så hade jag kanske inte gjort det men eftersom jag visste hur slut han var så var jag rädd att han skulle glömma bort vad vi höll på med. 2 minuter fick han ligga men jag måste börja köra 3 minuter. Ska bli bättre på att träna själv hemma. Sist övande vi lite inför tandvisningen då han fick sitta vid min sida och Anders gick lite i närheten. Jag belönade flitigt för att han struntade i Anders vilket gick bra förutom en gjädjeattack. Måste sätta igång och träna med husse så han förstår vad det går ut på.

12 april

Publicerad 2013-04-12 22:33:40 i Bruks, Lydnad,

Idag blev det lite lydnad och spår i regnet.

Lydnaden körde vi på en gräsmatta vid Coop. Körde platsliggning på ett lite annorlunda sätt så jag tog med mig locket till godisburken och lite godis ut och la ut det så han såg och sen gick jag tillbaka och satte honom upp och lät han springa fram och ta godisen. Det verkade fungera bra så han endast hoppade lite åt sidan vid en återgång. Körde inte långa stunder eftersom fokus var på återgångarna. Sen körde vi lite fotgående, ställande under gång , inkallningar och apportering vilket gick bra även om han ibland var lite seg med rumpan i backen. Blev endast 1 eller 2 omgångar av varje sak. Sen försökte vi oss på läggande under gång och första gången blev det visst ett sättande men sen gick det bra. Belönade direkt efter läggandet för att förtydliga.

Spåret la jag i en fårhage med skogsmark i naturreservatet. Det blev kanske runt 300 meter och fick ligga i cirka 30 minuter och jag ja ut 4 pinnar + slutpinne. Spåret gick bra, i början var han lite vimsig och var ute ett par gånger på ett område med snö som jag gick runt och letade. Alla pinnar hittade han även om han fick gå tillbaka och leta efter den ena. Var första eller andra gången vi spårade i regn så det gick över förväntan.

11 april

Publicerad 2013-04-11 21:16:22 i Allmänt,

Igår blev det en cykeltur så benen fick jobba och huvudet vila. Idag blev det uppletande och spår. Riktigt bra gick det.

Uppletandet blev i en av fårhagarna där de precis röjt lite så det var lite jobbig terräng. Gjorde en korridor på ca 5x60 meter med 4 föremål. Kiro jobbade på riktigt bra trots att han var utanför korridoren ibland och fick kämpa ett bra tag vid ett av skicken så gav han inte upp. Tre av föremålen hittade han själv de och det andra hade han vittring på flera gånger men hittade det inte eftersom jag gömt det lite för bra så jag band upp honom och gick ut och flyttade på det och då hittade han det snabbt sen. Riktigt bra fart både in och ut och kom hela vägen in med alla förutom det första föremålet.

Spåret la jag på en äng. Det blev nog 300-400 meter med 4 pinnar + slut och en både och tre vinklar. Liggtiden blev bara en halvtimme. Han spårade riktigt bra. Han tillbaka och analyserade när han tappade och hittade alla pinnar och kom gärna in med alla förutom slutpinnen för den är ju god att tugga på…

9 april

Publicerad 2013-04-09 18:51:22 i Bruks, Lydnad,

Lydnad och spår idag. Inget toppenpass direkt.

I lydnaden började vi men en kort kedja med en superkortplatsliggning sen inkallning och sen ettans apportering. Gick ok men platsliggningen strulade. Första gången resta han sig och var på väg till mig och andra gången blev lite stor störning i platsliggningen när en hund gick förbi bakom så han vred huvudet och jag försökte hindra honom genom att säga nej sen när jag gick tillbaka hoppade han åt sidan när jag ställde ner vänster fot bredvid honom andra och tredje gången. Över lag hoppade han mycket åt sidan (ut med rumpan 90 grader) idag??? Inkallning och gripande gick iaf bra även om gripandet kunde ha varit snabbare men om han fattade det där med att belöningen kommer längre fram vet jag inte.

Sen körde vi rutan. Skitkul tyckte Kiro som fick ligga plats medan jag la ut rutan och då var det inga konstigheter alls. Vi måste jobba med placeringen i rutan och att han ska springa in i den rakt framifrån. Nu vill han gärna gå in i den från högersidan. Ska bara hitta den där musmattan så vi kan prova med tasstarget. Provade att ta bort kantbanden i slutet och då blev det svårare men han verkade iaf förstå hyfsat ändå men vill gärna ställa sig närmare en specifik kon.

Avslutade med lite fotgående och halter som inte gick så bra. Körde med sittkommando de flesta gångerna och när han satt sig och jag klickar så hoppar rumpan direkt ut 90 grader. Ibland gjorde den det även under själva fotgåendet. Måste få lite stadga och lära att belöningen kommer i den positionen som belönas. Känns som en hel del berodde på att Kiro var trött i skallen idag eftersom just det här gick så bra igår.

Spåret la jag i en av fårhagarna så de blev skogsmark. Det blev väl 200-300 meter med en vinkel och en båge, tre pinnar + slut och liggtid 1 timme. Han hittade alla pinnar men i början gick han nog mer på vittringen av pinnarna än själva spåret men bågen tog han bra. Överlag väldigt hetsigt och mycket slag (som vanligt). Ska kanske prova att lägga ut ett ganska långt spår så att han verkligen hinner lugna ner sig och börja tänka, här finns det ju gott om plats för långa ängsspår iaf.

8 april

Publicerad 2013-04-08 22:05:59 i Allmänt,

Idag tränade vi en liten stund på gräsmattan utanför. Det blev platsliggning medan matte torrgick och tränade på att stanna tydligt. Sen körde vi lite stoppi fortgåendet där jag stannade övertydligt och sa sitt samtidigt och sen superbelöning när han satte sig. Sen körde vi lite apportering vilket gick suveränt, ska man vara kinkig så skulle han kunnat ha lite bättre fart hela vägen in och en gång satte han sig snett. Sen körde vi lite mer fotgående men svängar och stopp vilket gick bra.

7 april

Publicerad 2013-04-08 22:04:56 i Lydnad,

Igår flyttade vi till linköping på riktigt. Riktigt bra med promenadvägar och träningsplaner här vid Tinnerbäcken. Idag var det första gången på tävlingslydnadskusen för Anders Svensson som vi ska gå i vår. Den här gången var det mest teori om hur man lyckas på tävling i längden, det mesta var bekant men en hel del tips och råd att ta till sig i träningsupplägget. Mycket passivitet blev det vid genomgången, skittrist tyckte Kiro som pep en del men att vara passiv ska man också kunna.

Sen fick vi göra valfritt moment framför de andra och analysera tillsammans. Vi gjorde ställande under gång och ettans hopp . Ställande under gång gick bra men han var ganska disträ så själva fotgåendet blev inte så engagerat som jag önskar. Eftersom jag fick dra upp honom med en leksak innan så hade jag den i händerna bakom ryggen och någon tyckte det sågkonstigt ut. I hoppet ville han inte sätta sig vid ingången. Överlag ville han inte sätta sig eftersom det var blött på backen, inte i fotgåendet heller, så det måste vi träna på. Jag måste träna på att bli tydligare i fotgåendet när jag ska stanna. Lägga tyngden på det vänstra benet när jag tänker stanna var ett tips som jag ska träna på. Vi körde även en platsliggning med de andra där han blev låg(antagligen för att jag sa till ahn lite när han ideligen ville springa till Anders) och inte ville lägga sig på kommando när och stod bredvid och sen ville han inte ta godis när hag belönade efter en minut och sen fick jag ge dubbelkommando när han lättade lite och ville gå till mig. De andra hundarna brydde han sig iaf inte det minsta om.

4 april

Publicerad 2013-04-04 21:11:31 i Bruks, Lydnad,

Spår + lydnad idag också.

Lydnaden gick bra. Vi körde:

Fritt följ: Jättebra förutom när han blev distraherad av en akut klåda i de bakre regionerna två gånger men han sprang i fatt när han var klar och var lika taggad som innan. Knashund.

Apportering: Riktigt bra förutom att han ville tjuva när jag kastade. Körde både gripande och full apportering. En gång dribblade han iväg den men det var nog för att han försökte gripa den ur en ganska konstig vinkel.

Platsliggning: Bra. Gick iväg och gömde mig bakom en sten bland annat. Vårt tyckte nog Kiro men han låg kvar. Bra fokus på mig idag.

Körde även en kedja med inkallning och ställande under gång. Det gick bra. Riktigt bra stopp i ställandet och fotgåendet innan var också mycket bra. Han flyttad lite på en tass båda gångerna men inte så att han förflyttade sig någonstans så han fick belöning ändå.

Spåret gick mycket bättre idag. Blev kanske 200 meter på äng, liggtid ca 45 minuter, 2 pinnar + slut, inga vinklar men två bågar. Lite mer huvud idag även om han hade bråttom så stannade han upp och gick tillbaka om han tappade spåret. Alla pinnar in, letade till och med ett tag efter någon av dem.

2 april

Publicerad 2013-04-03 21:01:44 i Bruks, Lydnad,

Lydnad + ett spår

Lydnaden körde vi på en gräsplätt nere vid Stångån. Det blev inte så mycket eftersom vi gjorde det under tiden spåren låg. Det vi gjorde var:

Fritt följ: Helt ok. Ett släpp när någon gick förbi. Då lekte jag själv så blev han väldigt taggad sen.

Apportering: Skitbra. Inga tassar. Slutade med en full apportering men bra tryck ut och in samt ett riktigt bra gripande.

Platsliggning: La bara en gång men lite längre. Gick bra även om han fick kämpa lite för att behärska sig när den andra hunden sprallade runt lite och den andra föraren gick ett varv runt honom. Sen ville han helst av allt springa till den andra föraren som belöning…

Spåret gick katastrof dåligt. Han var som en virrig höna på speed. På någon sätt lyckades han hitta två av fyra apporter. Spåret hade jag lagt på en äng med torrt gräs.

Påskhelg

Publicerad 2013-04-01 16:32:00 i Allmänt,

Full fart hela helgen men inte mycket träning. Eftersom han låste (ville springa till) på skytten när vi testade honom på skott i onsdags så har vi kört en del skottövningar som handlar om att få honom att fokusera på mig/föraren istället.
 
På fredagen blev det promenad på skjutbanan där vi körde lite kontakt och budföring samt passivitet. Inga problem. Han vred ett öra mot ljudet någon gång men inte mer.
 
På lördagen körde vi budföring där mottagaren smällde en ballong innan han fick springa iväg. Inga konstigheter.
 
På söndagen samma som på lördagen med med hjälp av några kompisar så det blev några fler smällar inna han fick springa på slutet. Försökte även ha dem i höjd med mottagen ca 15 meter bort och smälla innan han fick springa men då sprang han till dem istället.
 
Idag måndag har vi varit hos Kiros uppfödare och kört med en liten startpistol (6 mm) på samma sätt först då mottagen sköt ett skott innan han fick springa. Sen stod uppfödaren i i höjd med sändaren ca 10 meter bort och sköt innan han fick springa. Så gjorde vi 2 gånger och han vände lite snabbt på huvudet mot ljudet båda gångerna men sprang till mottagen.
 
Kiro fick även leka lite med syrran och det var skitkul.
 
Vi stannade till ett kort tag på Stockholm södra BK och körde lite kontakt, inkallning, ställande, läggande och fritt följ. Kiro var trött så det gick sådär, lite dåligt med energi men helt ok ändå.

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela