träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

30 november

Publicerad 2012-11-30 21:02:00 i Allmänt, Lydnad,

En fredagkväll som jag för en gång skull inte jobbar och Kiro verkar må bra nu, är väldigt hungrig =). Över ett halvt kilo har han tappat sen han blev dålig i måndags morse. Tur att han hade lite reserver innan.
 
Lite lydnadsträning blev det.
 
Kryp inne på mattan, det gick lite bättre än igår, några bra förflyttningar av bakbenen. jag tror att poletten börjar trilla ner, får se om den landar i helgen. Eftersom jag är ovan vid att änvända hjälpåen i form av stickan så kommer säkert inlärningen att gå långsammare än när jag frishejpar. Gäller bara att ha tålamod.
 
Lydnad på fotbollsplanen med husse.
 
Fritt följ: Mycket bra idag. Gick bara tre gånger eftersom det gick så bra. Husse kommenderade. Matte måste dock bli bättre på hur man vänder helt om vänster utan att stanna.
 
Apportera spårpinnar gick jättebra. Totalt blev det 4 eller 5 stycken. Sista pinnen klickade jag inte på väg tillbaka utan väntade för att se vad han skulle göra och han gjorde en jättefin ingång utan att spotta ut pinnen =D
 
1:an apprtering av rullad katalog gick jättebra. Griper riktigt bra, vill verkligen hålla i den och håller sedan utan att tveka tills belöning eller losskommando.
 
Gripande av träapporten gick över förvantan, kunde vara lite säkrare/snabbare men har blivit bättre. Höll fast helt ok.
 
Avslutade med lite budföring eftersom han tycker att det är så kul. Har lite bråttom iväg ingen efter att ha fått belöning hos mottagaren men sista vändan hos mig väntade han på kommando så efter belöning hos husse slutade vi.
 
Lite men rolig träning idag. Han är nog fortfarande lite matt efter flera dagars strulande mage så vi kör bara korta pass.

29 november

Publicerad 2012-11-29 22:03:33 i Allmänt, Kondition, Lydnad,

Igår blev det ingen träning alls, Kiro var trött och ville inte äta förrän han blev handmatat med fisk sent på kvällen när jag kom hem från jobbet på Posten.
 
Idag blev det en promenad i snön på över en timme, Kiro sprang på bra, snö är kul. Vi gick via Wenströmska till kanten av Råby sen över Vetterslund till Pettersberg och sen hem därifrån. Nu på kvällen körde vi lite mer kryp, det gick ganska bra men han är inte säker på hur han ska göra med bakbenen och reser sig ibland, tyvärr så ger han upp lite då och lägger sig och tittar på stickan istället. Måste hitta ännu bättre godis än kokt kyckling som motivation.

27 november

Publicerad 2012-11-27 22:25:00 i Allmänt,

Ytterst lite träning idag av olika anledningar.
 
Lydnad (brukslydnad): Seriös träning av kryp med hjälp av nostarget för första gången. I slutet kunde han förslytta sig ca 2 dm och gjorde även några enstaka korrekta förflyttnagar av bakbenen även om han inte helt förstått hur han ska göra så tycker jag att det var en bra början. Tänkte köra ett pass till efter promenden men då ville han inte alls, tyckte att vi kunde träna på hakan i backen istället för det är ju inte lika jobbigt.
 
På promenaden i regn/snön gjorde vi tre korta fritt följ på fotbollsplanen. Helt ok trots att fokus inte var på topp. hade endast den platta kampen med som belöning. Bra helt om vänster. Bra språngmarsch. Bra vänstersväng. Släppte aningen i högersväng. Svårast var att gå rakt fram för då ville han kolla vad som hände utanför planen.
 
Igår blev Kiro sjuk kl. 4 på morgonen och mådde illa och spydde rejält 3 gånger på 2 timmar. Eftersom jag var orolig att krukan i kokosfiber han hade tuggat på i söndags hade hamnat i tarmarna och orsakat problem åkte vi till strömsholm kl. 6 på morgonen. Inget föremål syntes på röntgenbilderna men tarmarna var irriterade så något skit hade han nog fått i sig. Resultatet blev iaf  minus 4 flextimmar och 2555kr för matte, men förshoppningsvis kommer det mesta av pengarna tillbaka på försäkringen, flextiden är bara att jobba in igen. Nu är det diet på ris och kokt kyckling, mager köttfärs eller fisk som gäller, ris är ingen höjdare tycker Kiro. Kokt kyckling fungerar tydligen bra som godis.
 
Igår blev det därför ingen träning men det brukar det inte heller bli på måndagar. Idag så verkar han fortfarande ganska matt om det beror på magen, att han äter dåligt eller att han har nya boxkompisar på dagis sen i fredags (igår var han aldrig på dagis) vet jag inte.
 
 

25 november 2012

Publicerad 2012-11-25 21:50:00 i Agility, Bruks, Lydnad,

Uppletande
Ruta ca 5x20 m. två föremål 1 pinne (nära) + 1 skinnhandske(långt bort). Plats: nedanför skidbacken. Underlag: äng med högt gräs.
Resultat: Hittade pinnen snabbt på vittring. Handsken tog ett tag men jobbade bra på djupet idag.
 
Spår
Ca 200m 3 vinklar, pinnar 3+slut. Plats: Skogen på andra sidan cykelbanan vid skidbacken. Gles skog med högt gräs och sankt bitvis.
Resultat: Snabbt och slarvigt. Markerade första pinnen men struntade i resten. Missade första vinkeln.
 
Lydnad (+ lite agilitylek)
På Gryta 1-3 andra hundar på plan samtidigt. Kletigt på backen.
 
Fritt följ: överlag bra. tappade fokus när förare med scäfer bröjade prata med mig och jag dumt nog svarade, då försökte han springa fram till dem och jag fick korrigera med rösten. Tyvärr inte så bra då han redan var lite låg pga. att schäferföraren korrigerade sin hund både fysiskt och med rösten på planen.
 
Hopp: Hoppar bra ut till tasstarget, provade några sättanden på target, gick de flesta gångerna dock med dk.
 
Apport: Jättebra med rullad tidning. Körde 1:ans med den. Riktig apport ok men tveksamt gripande från hand. Vill inte sitta kvar vid gripandet. Körde gripande från backen med riktig apport, bättre. Bra fart ut och bra gripande men långsam in.
 
Agilitylek på slutet, två långa hinder och bara försöka få lite styrning. Gick bra de flesta gångerna. Riktigt taggad med skall vid hopp.

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2012-11-25 21:27:00 i Allmänt,

Den här bloggen har jag tänkt ska fungera som träningsdagbok över träningen med min hund Kiro som är en Australian kelpie född i slutet av januari 2012. Eftersom vi tränar för ganska många olika grenar så är det ibland lite svårt att hålla ordning på hur långt vi kommit med olika moment. Genom att dokumentera träningspassen här så hoppas jag på att kunna effektivisera träningen så vi kan utvecklas tillsammans.

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela