träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

31 juli

Publicerad 2013-07-31 18:39:00 i Agility, Bruks, Lydnad,

Blev lite blandad träning idag.
 
Körde först lite framförgående hemma. Använde två pinnar som vi gick emellan. Försökta börja allt närmare pinnarna för att fortsätta länge på andra sidan. Överlag gick det väldigt bra men på slutet drog han lite mot ena pinnan. En gång flyttade jag på pinnarna.
 
Inna körde vi lite vittring, fick använda lite godis för att få igång näsan och då gick det bra. Innan var det lite mer plockepinn.
 
Sen gick vi till agilityplanen.
 
Körde korta banor med hinder och ett 12 pinnars slalom med bågar. Alla bågar förutom den första och sista låg på backen. Ett par gånger tog jag bort en av de liggande pinnarna. Slalomet gick bra förutom en gång där han gick ur för tidigt och ett par gånger med ingångsstrul ur lite knepigare vinklar. Sen körde vi gungan. Först med ena änden på bordet och sen som vanligt. De flesta gångerna gick kontaktfältet i slutet riktigt bra. Däremot så hoppar han på ganska precis ovanför det första kontaktfältet när han kommer med lite fart. Får klura ut hur vi ska lära bort det. Körde även däcket några gånger och en minibana. Kiro hade många egna åsikter om vilka hinder som skulle tas så det blev en del fel.

Träning utan Kiro 30 juli

Publicerad 2013-07-30 20:59:00 i Cykling,

Kiro är på roadtrip till Karlstad med husse så jag cyklade en tur efter jobbet.
 
Ska försöka att cykla regelbundet och för att hålla koll på resultaten skrivet jag dem här. Rundan jag cyklade är ca 2,5 mil och målet är att cykla den minst 12 gånger innan vintern och vid minst 2 av dessa tillfällen hålla en medelhastighet på minst 25 km/h.
 
Resultaten idag:
Sträcka: 25,58 km
Medelhastighet: 23,65 km/h
Tid: 1h 4min 55s
 
Ska försöka att cykla (utöver resa till, från och i jobbet) 2-3 ggr i veckan. Vissa turer kommer nog att bli lite kortare med högre tempo.

29 juli

Publicerad 2013-07-29 20:51:00 i Bruks, Lydnad,

Spår och lydnadsträning vid hangaren i Ryd idag.
 
Spåret blev i princip samma som sist vi var där, lite längre på gräset, men idag var det husse som la det och satt och väntade i slutet. Liggtiden blev därför inte särskilt lång. Inga föremål. Motivationen var det inga problem med och idag försökte han spåra på gruset och lyckades till större delen. Missade vinkeln  på gruset men tog den när vi gick tillbaka. Han spårade hyffsat noggrant.
 
Sen körde vi hela lydnadsettan hyffsat tävlingsmässigt med husse som kommenderade det han kunde:
 
Platsliggning: Inga konstigheter, byter ställning en gång men inget kryp eller dylikt.
 
Tandvisning: Perfekt, husse har vi ju tränat med.
 
Linförighet: Bra men lite väl laddad och trängde lite ibland.
 
Läggande: Inte alls första gången, ställde sig fint. Gjorde om direkt och då gick det bra.
 
Inkallning: Bra men lite väl nära i ingången.
 
Ställande: Helt ok, tog ett steg innan stopp.
 
Apportering: Inga konstigheter, spanade dock in våra träningskompisar lite under hållandet.
 
Hopp: Bra.
 
Det kändes bra emellan momenten också, en gång var han på väg till belöningen men tog inte illa vid sig när jag stoppade honom och fortsatte.
 
När vi körde lägganden separat efter gick det bra. Enligt husse sa jag kommandot på ett annat sätt under programmet. Jag får träna på att torrgå och säga kommandot på samma sätt som annars.
 
Sen körde vi lite apportering på lek och lydnadstvåans hopp över hinder. Sättandena på andra sidan gick riktigt bra idag.

26 juli

Publicerad 2013-07-26 14:02:30 i Lydnad,

Lydnadsträning på LBK. Körde genom momenten i lydnadsettan vilket gick bra förutom läggandet där han ställde sig istället eftersom det var blött på backen. Efter lite repetiotion så gick läggandena också bra. Resten var inga konstigheter förutom att jag hade glömt apporten igen så det blev ingen träning med den. Vi körde även lydnadstvåans hopp över hinder vilket gick över förväntan, sättandena fungerar bra nu även lite mer fart vore önskvärt. Varvade med att köra med utlagd belöning efter hindret och utan. Körde en del frivilligt fotgående med toppenbelöning. Vi försökte oss även på lite skall men varierande resultat. Han skäller oftast två gånger och är tyst sen, vill få honom att förstå att han ska fortsätta att skälla tills jag säger till.

25 juli

Publicerad 2013-07-25 20:18:00 i Agility,

Kort pass på agilityplanen idag. Körde 6 pinnars slalom i en bana med en U-formad tunnel precis efter slalomet där han fick vända och ta slalomet på tillbakavägen också. På andra sidan av slalomet hade jag två hinder så jag kunde variera banan lite. Trots at han var ganska trött gick det riktigt bra efter lite strul i slalomet början. I slutet hade jag bara två bågar kvar och de satt ca 1 dm upp. Körde sen lite kul banor(hinder och tunnel) där han fick springa på en del och jag fick klura på hur jag skulle få honom att ta rätt väg.


Avslutade med lite kontaktfältsträning på A-hindret. Körde med utlagd belöning efter hindret vilket gick bra. Sen ställde jag dit en del av muren som hopphinder efter och då blev det lite svårare. Vi fick inte till det helt /stannade för sent och fick sen backa upp på kontaktfältet) men tror att han förstod vad han egentligen skulle göra så det är bara att träna vidare.

21 juli

Publicerad 2013-07-25 20:16:55 i Bruks, Lydnad,

Spår och lite lydnad vid Hangaren i Ryd. La spåret på kort gräs och grus. Kiro var virrig och tappade bort sig vid bågen och vinkeln, gick över en apport men tog de andra två. Med andra ord igen hit. Han tycker fortfarande att spåra det gör man ju inte på grus eller asfalt. Lydnaden gick bra med tanke på hur varmt det var. Körde mest lite fotgående, läggande och ställande med fokus på energi.

20 juli

Publicerad 2013-07-25 20:14:16 i Agility,

Blev bara ett kort pass på agilityplanen vilket gick sådär. Kiro var nog trött i kroppen. Körde ett 12 pinnars slalom i en liten bana men alla bågar på backen förutom den första och sista. Tog även bort en i mitten helt. Blev en hel del fel antagligen pga. bristande motivation.

18 juli

Publicerad 2013-07-19 10:04:03 i Agility,

Idag har vi simmat och sprungit agilitybana.
 
Vi var på LHU och körde "veckans bana". körde från hinder 4 på den här banan:
 
http://wredebanor.files.wordpress.com/2010/01/100904forsekvarnaho1b.pdf
 
Det som vi fick lite problem med var bytet mellan 13 och 14 där Kiro ville springa och ta 7:an baklänges. Första gången blev det en vägran där men andra gången löste vi det men det blev en liten omväg. På sista sträckan fick vi inte till däcket men det är inte så konstigt eftersom vi inte tänat så mycket på det eller har något bra framåt kommando än. Som separat hinder gick däcket mycket bra.
 
Totalt sett så gick det mycket bättre än jag väntat mig. Vi körde på mediumhöjd då han säkert var lite trött sen simningen.
 
Vi tränade även lite kontaktfält vilket gick bra när inte farten blev för hög då "glömde" han att stanna. Egentligen borde vi träna kontaktfält på uppfarten på balansen också då han lätta hoppar över det annars men jag har inte hittat någon bra metod än.

17 juli

Publicerad 2013-07-18 11:23:56 i Lydnad,

Blev lite lydnadsträning hemma på gräsmattan idag. Körde plastliggningen vid lekplatsen blec ca 2,5 minuter vilket gick ok borde ha varit en 10 på tävling, han flyttade lite på ett ben vid ett tillfälle men inget krypande.
 
Körde läggande och ställande under uppvärmningen och då blev det lite fel eftersom han ville lägga sig vid ställandena men kom snabbt på vad det vad jag ville. Sen körde vi igenom programmet i princip tävlingsmässigt. Det gick helt ok men lite mer engagemang hade varit bra men det är ett vanligt problem när vi tränar hemma, på klubben brukar han blir lite mer uppe i varv och då blir engagemanget mycket bättre. Det avslutande hoppet blev inte tävlingsmässig då jag skickade över honom direkt efter apporteringen men just hoppet har aldrig varit några problem.
 
Det vi ska fokusera på fram till tävligen den 11 aug är att belöna upp spontant fotgående och korrekt position igen, nu är han inställd på lägganden, samt köra mycket stadga med hög belöningsförväntan.
 
Sen jobbade vi ett tag med hoppet i Lkl 2 vilket gick väldigt bra med tanke på att det var över vårt smala höga hinder. Uthoppen var klockrena, sättandena bättre än vanligt, snabbt och utan dk iaf 80% av gångerna men vid tilbakahoppen sprang han på sidan några gånger men gjorde rätt sen när jag var övertydlig.Körde hela momentet några gånger och belönade de separata delarna några gånger.

16 juli

Publicerad 2013-07-16 16:32:00 i Agility, Allmänt,

Hemma igen efter minisemester i Västerås.
 
Blev ett litet agilitypass vid LHU. Körde slalom (12 pinnar) i en liten bana först vilket gick väldigt bra, enda felet blev ett missförstånd första gången då han hoppade mellan två pinnar över bågarna. I slutet låg alla bågar förutom de 1,5 första på varje sida på backen. Vi körde även lite handlingsövningar och framförbyten fungerar bra men bakombyten har vi lite att jobba med, blev fulsnurrar. Vi måste även jobba med ett framåtkommando.
 
Sist körde vi lite kontaktfält på blansen och A-hindret, klockrent, han har bra koll på vad det handlar om och tycker att det är kul. Vi kunde kör båda hindrena på "riktigt" och han stannade på kontaktfälten. Visserligen var tempot inte det högsta men vi satsar på lugnt och säkert eftersom han har en tendens att glömma att tänka annars.
 
Balansen tar vi vid ett senare tillfälle då han var väldigt trött i kroppen idag, det tar på kroppen att simma och springa en massa. Tyvärr så verkar det bränna fett väldigt effektivt också så nu är han riktigt smal, matransonen har fått öka drastiskt...

14 juli

Publicerad 2013-07-14 22:26:24 i Bruks,

Efter några dagars semester så blev det lite träning idag, vi körde lite uppletade för första gången på väldigt länge. Gjorde en ganska stor korridor (ca 15x60 meter) på en slagen vall. La ut 4 föremål 2 välkända och 2 nya. Första föremålet gick lätt att hitta, det var en spårpinne. Sen blev det svårt eftersom han spårade mest istället för att använda vinden. Försökte vinda in det andra i kopplet (ville spåra då också) och sen tog han det föremålet. Det tredje låg ganska grunt så det lyckades han ta när jag skickade honom från en annan vinkel och det sista låg långt bort så den fick husse springa ut och göra en retning med innan jag skickade och sen tog han den. Förutom att han spårade så gick det väldigt bra eftersom han tyckte det var superkul = bra fart ut och in. Han ville gärna ha belöning både i form av godis och och lek med föremålet.
 
Sen blev det lite budföring då han fortfarande hade spring i benen, skitkul som vanligt.

10 juli spåret

Publicerad 2013-07-10 22:15:21 i Bruks,

Tillslut slutade det regna så jag gick ut och la antagligen det tuffaste spåret Kiro någonsin fått. Blev iaf 500 meter på slagen vall, över cykelbanor och på grusvägar. Tog med lite olika föremål bland annat 4 st halva grillpinnar, en naturpinna och ett lock förutom två vanliga pinnar och slutpinnen. Det blev en några bågar, serpentiner, en återgång och en del vinklar i spåret som fick ligga i 1 timme.

Som vanligt slarvade han en del i början och missade då en halv grillpinne men resten av föremålen hittade han =D Vid återgången alternativt en båge innan den var han helt lost ett tag men lyckades tillslut hitta fortsättningen på spåret. Han var fortfarande mycket motvillig att spåra på asfalt vilket gjorde att övergångarna över cykelbanorna inte blev så bra. Överlag mycket bra med tanke på att vi inte spårat på riktigt på ett bra tag.

10 juli

Publicerad 2013-07-10 14:00:50 i Lydnad,

Blev lite träning på LBK idag efter semester i skärgården med massor av motion i form av promenader och simning. 

Vädret var inte på vår sida med regn och åska men lite hann vi med innan vi gav upp. Körde igenom momenten i lydnadsklass 1 vilket gick bra. Körde även lite ”riktig” apportering och uthopp över hinder där det blev lite sega sättanden på andra sidan hindret. Platsliggning blev det på altanen under tak och då blev det även lite stadga sittande och stående vilket gick ok.

Slutar det spöregna och blåsa halv storm ute senare idag så tänkte jag lägga ett långt och lite klurigt spår till Kiro.

5 juli

Publicerad 2013-07-05 21:41:59 i Agility, Lydnad,

Lite lydnads- och agilityträning på LBK idag

Började med att köra igenom lydnadsettan tävlingsmässigt vilket gick bättre än väntat. Läggandet gick bra men när jag gick tillbaka viftade jag lite med armarna för att vara lite kul och då reste han sig för att springa efter leksaken som han trodde att jag kastade. Dumt nog la jag honom igen då och sen ville han inte sätta sig upp. Resten gick bra förutom en liten näsa i backen ett tag mellan två moment.

I agilityn blev det slalom och kontaktfält. Slalomen gick ok men han gick ut tre gånger totalt varav två på samma ställe innan näst sista porten när jag sänkt de flesta bågarna till ca 1 dm. Kontaktfälten gick riktigt bra, han verkar ha förstått grejjen. Provade även gungan mer på riktigt då jag ställde den så han fick gå på den från ett av borden ut på gungan och dunka ner i backen. Några gånger hoppade han av i farten men det var ingen tvekan när han skulle på igen, han kom på att om man tar det lugnt så blir det lättare. Det är en del jobb kvar men en bra början. Trodde det skulle bli svårare med kontaktfälten.

Han var trött idag vilket märktes i slalomen som är jobbig fysiskt.

4 juli

Publicerad 2013-07-04 21:10:17 i Bruks, Lydnad,

Lugn dag idag. Tränade bara lite framförgående och vittring. Vittringen gick ok, kul tycker Kiro men han vill fortfarande gärna provsmaka alla pinnar ibland.

Framförgående gick både dåligt och bra. Körde med att han skulle gå mellan portar av slalompinnar. Två portar på rad med några meter emellan gick inte. En port gick bra tills jag började lägga på ett kommando så blev han låg och ville inte ha godis. Tillslut tog jag kongen och kastade framåt samtidigt som jag sa kommandot när han var på väg mot eller emellan porten och då blev det fart på honom. För mycket fart men hellre det än att det inte händer något alls. Bytte sen och kastade en godisburk och la kommandot innan och då gick det bra. 

2 juli

Publicerad 2013-07-02 19:13:49 i Agility,

Lite agilityträning idag, blev bara ett kort pass eftersom Kiro hade varit ute med daghusse hela dagen och var lite trött. Blev några olika korta kombinationer med 12 pinnars slalom med ganska låga bågar. Förutom två missar gick det bra. Första missen var första gången han skulle in i slalomet, jag hade satt första hindret så det blev en 90 graders vänstersväng vilket gjorde att han var tvungen att runda första pinnen och då missade han porten. Sen var det dock inget problem att runda första pinne från båda hållen trots 90 graders vinkel. Andra gången hoppade han ur men gjorde rätt på en gång direkt efter.

Vi körde även lite kontaktfält även om han kanske var lite för trött i huvudet för det. Det gick bra iaf. Avslutade med hela balanshindret men lite hjälp av ett stanna kommando på slutet så verkade han förstå.

1 juli

Publicerad 2013-07-02 19:12:50 i Lydnad,

Lydnadsträning på LBK

Kiro var taggad men matte lite seg på grund av fasta. Blev en blandad kompott det mesta fick bra men vi fick inte till fotgåendet, antingen var han övertaggad och trängde eller hade en ok position men med dålig kontakt.

Körde lite uthopp över hinder vilket gick ok även om en del sättanden var lite sega. Började med att lägga godis efter hindret och avslutade med att prova utan vilket gick ganska bra.

Apporteringen gick bra, tog lite olika föremål eftersom jag glömt apportbocken hemma.

Ställande under gång var inga problem.

Det blev även en del stadga liggande, sittande och lite stående vilket gick mycket bra. Gömde mig vid liggande några gånger.

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela