träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

17 juli

Publicerad 2013-07-18 11:23:56 i Lydnad,

Blev lite lydnadsträning hemma på gräsmattan idag. Körde plastliggningen vid lekplatsen blec ca 2,5 minuter vilket gick ok borde ha varit en 10 på tävling, han flyttade lite på ett ben vid ett tillfälle men inget krypande.
 
Körde läggande och ställande under uppvärmningen och då blev det lite fel eftersom han ville lägga sig vid ställandena men kom snabbt på vad det vad jag ville. Sen körde vi igenom programmet i princip tävlingsmässigt. Det gick helt ok men lite mer engagemang hade varit bra men det är ett vanligt problem när vi tränar hemma, på klubben brukar han blir lite mer uppe i varv och då blir engagemanget mycket bättre. Det avslutande hoppet blev inte tävlingsmässig då jag skickade över honom direkt efter apporteringen men just hoppet har aldrig varit några problem.
 
Det vi ska fokusera på fram till tävligen den 11 aug är att belöna upp spontant fotgående och korrekt position igen, nu är han inställd på lägganden, samt köra mycket stadga med hög belöningsförväntan.
 
Sen jobbade vi ett tag med hoppet i Lkl 2 vilket gick väldigt bra med tanke på att det var över vårt smala höga hinder. Uthoppen var klockrena, sättandena bättre än vanligt, snabbt och utan dk iaf 80% av gångerna men vid tilbakahoppen sprang han på sidan några gånger men gjorde rätt sen när jag var övertydlig.Körde hela momentet några gånger och belönade de separata delarna några gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela