träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

31 augusti

Publicerad 2013-08-31 23:08:05 i Bruks, Lydnad,

Lydnad och spår idag.

Lydnaden blev på LBK, ingen vidare känsla trots att själva momenten gick bra. Däremellan var han helt disträ och fixerad vid Pärla (som inte ens löper längre??). Inge kul att träna med en hund som försöker dra iväg så fort han får chansen. Blev ganska sur och stoppade honom genom att ställa mig på kopplet när vi körde framförgående och talade även om för honom några gånger att han faktiskt inte fick springa till dem. Självklart blev han lite låg då men inget som hindrade jobbet och han tog fortfarande belöning med glädje. Det vi körde var:

Platsliggning: Ca 3 minuter där jag flyttade runt lite och även gömde mig och Anna och Pärla gick runt honom på knapp 10 meters håll, inga problem.

Hopp över hinder: Mest med tasstarget vilket gick bra men tog jag bort den hamnade an lite närmare men bara för nära en gång.

Framförgående: Första gången på borta plan, använde mig av de pinnar som står uppställda som riktningshållare. Gick riktigt bra, rakt och relativt säkert även på längre sträckor. Till och med rakt åt det håll där jag trodde att dagens störning skulle ställa till det.

Apportering: Riktigt bra fart åt båda hållen, bra ingångar, lite tassar någon av gångerna.

I övrigt blev det mest kontaktövningar och lek med lite frivilligt fritt följ.

Spåret la jag i en kohage i Tinnerö, ca 400 m, 4 föremål + slutet och en liggtid på ca 1,5h. Egentligen det enda bra var att han kunde släppa fixeringen på Pärla, annars så slog han en hel del, missade båda vinklarna och sket i det flesta föremålen trots att jag lagt ut lite levergodis vid varje, slutet tog han dock som vanligt.

19 augusti

Publicerad 2013-08-29 21:55:51 i Agility, Allmänt, Bruks,

Idag blev det lite framförgående, en misslyckad apporteringsträning och veckans bana på LHU.
 
Framförgåendet körde vi helt utan hjälper och ganska långa sträckor, ibland stannade han till och tittade bakåt men då var jag passiv jag belönade om han fortsatte framåt. Vi körde även några halter vilket gick hyffsat lite småsegt stannade när han hade belöningsförväntan framåt och lite svårt att stå kvar när jag gick ifatt honom men tror att han började förstå på slutet. Han drar gräna åt höger så ja började att kasta belöningen lite snett åt vänster, får se om det ger någon effekt. Fotgående innan framförgåendet är svårt så det får vi öva på.
 
Inne igen så fortsatte i att träna på apportering av skiftnyckel som vi började med tidiagre i veckan. Eller jag försökte men inte Kiro, några gången försökte han halvhjärtat men inte många. Jag gav upp tillslut, svårt att träna när han bara stänger av. Får fortsätta en dag när motivationen är bättre.
 
Sen gick vi och körde veckans bana, eller iaf en modifierad variant av den då det var en klass 2 bana så förenklade jag vissa delar. Det gick ganska bra, nu var det iaf inga motivationsproblem, eftersom han gärna gick ur slalomet för tidigt så satte jag upp en båge sist och får nog fortsätta att göra det ett tag nu, svårt att göra klart när det är bråttom till nästa hinder tycker Kiro.

27 augusti

Publicerad 2013-08-28 18:54:35 i Agility,

Andra gången på förtsättningskursen i agility.
 
Vi körde tre olika övningar, två med bakombyten och ett med framförbyte. Inga större konstigheter, han gör det mesta klockrent om inte jag slarvar. Däremot blir viss svängar fortfarande gansak vida på grund av hög fart, men det brukar bli rätt iaf.
 
Utöver de övningarna så körde vi en del slalom med fokus på ingångar vilket gick bra, lite strul när jag ställde tv 4 pinnars efter varandra med en vinkel på ca 45 grader så fick han lite svårt att hitta rätt i ingången på det andra slalomet men han klarade det utan mer hälp än att jag väntade lite mer. Blev även lite kontaktfält och det fungerar bra de flesta gångerna.

Träning utan Kiro den 24 augusti

Publicerad 2013-08-28 18:44:03 i Cykling,

Glömde helt att skriva ner att jag cyklade i lördags igen efter någon veckas uppehåll på grund av förkylning. Satsade inte på något rekord men är nöjd med tiden ändå.
 
Längd: 25,58 km
Tid: 1h 2 min
Medelhastighet: 24,76
 
4:e gången tror jag att det var

26 augusti

Publicerad 2013-08-26 20:37:53 i Lydnad,

Det blev ingen träning alls i helgen men igår gjorde vi vallanlagstest som han klarade =)

Idag körde vi lite lydnad i Valla med Anna och en höglöpande Pärla. Det gick över förväntan, visst var han intresserad och pep lite i pauserna men när vi tränade hade han fint fokus och mycket energi. Vi hann med en hel del:

  •  Platsliggning – Bra inga konstigheter, 3-4 min på 20-30 m håll
  • Apportering – Bra fart och ingång, lite för mycket tassar i gripandet men inte farligt.
  • Hopp över hinder – Bra, började med musmattan 3 meter bakom men plockade bort den sen och hade som kriteriet att han skulle ut iaf 2 meter från hindret för att få belöning, vet inte om han förstod men han lyckades några gånger.
  • Gripa metallapporten – Fortfarande tyglindad men bättre attityd, baconost är bra grejjer. Men han vill fortfarande inte lyfta den. Sen övade vi med skeden för att han ska vänja sig vid ljudet och den kunde han hålla i. Ska hitta lite andra metallföremål att träna med samtidigt som vi övar med den snälla metallapporten.
  • Lägganden – Bestämde att läggandet skulle ske vi vid väskan och dä blev det lite mer störning så kan satte sig och ställde sig de två första gångerna. Sen la han sig jättesegt och fick ingen belöning då heller. Sen blev det några riktigt bra lägganden där jag belönade på en gång. Vi måste alltså träna lägganden med störning
  • Ställanden – Lite strul med stadgan en gång, annars bra. Körde även vid inkallning, stoppsträckan är lite lång men momentet är ju ganska nytt för honom så han måste väll tänka först innan han stannar.

23 augusti

Publicerad 2013-08-23 21:53:18 i Agility, Bruks,

Ingen vidare lyckad träning idag. Lydnad och spår.
 
Eftersom han varit så taggad senaste tiden så tänkte jag introducera metallapporten. Försökte få upp honom i varv genom att springa åy andra hållet vilket han tycker är superkul med vanliga apporten men det var det intemed den där äckliga grejjen. Den gick absolut inte att ta i munnen. Han kom mycket väl ihåg att sist han hade den i munnen slog den i en av hans tänder. Efter en hel del tjatade om att han skulle hämta den och hetsande med leksaker så gav jag upp och lindade en tygbit runt den och då kunde han ta den men en gång när han släppte den ramlade den och lät äckligt så sen kunde han inte riktigt ta den i munnen. Jag får väl fixa till den med silvertejp och sen jobba i små steg mot att den ska vara minst lika rolig som träapporten innan jag tar bort tejpen. Det var iaf inga problem att apportera träapportern sen.
 
Sen spårade vi ett spår som Anna lagt, ca 400 meter på äng med en liggtid på över 1h . Själva spårandet gick bra, han slog en del i början men höll sig hyffsat bra till spåret sen, lite snurr i andra vinkeln. Men han missade/struntade i två apporter. Han vill ju inte ha leksak och knappt godis i spåret så det är lite knepigt, när vi inte spårar är han väldigt taggad på apporterna.

22 augusti

Publicerad 2013-08-22 20:53:00 i Agility, Bruks,

Lite framförgående och agility idag.
 
Framförgåendet blev bara ett kort pass. Körde några halter och han stannade i sätt riktning men vred på huvudet så jag väntade tills han vred bort huvudet innan jag kastade belöningen framåt, får se om han kopplar så småning om.
 
Sen gick vi till LHU och körde veckans bana och för första gången körde vi hela banan =)
 
Banan: http://sbktavling.se/system/course_images/18279/original/hopp1_sondag.jpg?1376852547
 
Vi körde banan två gånger. Första gången missade vi hinder 14 och han gick ur slalomet så det tog vi om, blev inte perfekt då heller men han gick inte ur. Andra gången trodde jag faktiskt att vi var felfria men eventuellt missade han sista pinnen i slalomet, hur som helst kändes det riktigt bra och var jättekul. Kiro blev dock väldigt trött och orkade inte leka med sin belöning...

20 augusti

Publicerad 2013-08-20 21:44:30 i Agility, Bruks,

En hel del träning hann vi med idag.

Först ett kort pass framförgående hemma, utmanade honom en del och han löste det bra. Körde även några halter och någon gång vände han sig lite men de flesta blev bra.

Sen gick vi till LHU för första gången på fortsättningskursen i agility. Riktigt bra gick det. Vi jobbade med några olika standardsvängar där hunden skulle lära sig att jobba självständigt med hindersug. Inga problem tyckte Kiro. Däremot tenderar viss svängar att bli ganska vida då det går lite fort men det lär han sig nog med tiden.

 

19 augusti

Publicerad 2013-08-19 21:52:00 i Agility, Lydnad,

Lydnad och agility på LBK idag. Blev ett ganska kort pass då det blev mycket i huvudet på Kiro.
 
I lydnaden jobbade vi med postionen bakom hindret vid sättande efter uthopp och med rutan. Han var taggad och jobbade på bra trots löptik i närheten hela tiden. Vet inte om vi gjorde några framsteg i hoppet, så fort jag tar bort musmattan så sättsr han sig närmare men idag var också första gången jag betstämde att 3 meter bakom hindret bör vara lagom. Rutan gick desto bättre. Började med musmattan bakom och la den sedan i rutan och tog bort den sen. Gjorde en del ställanden med musmatta men när jag tog bort den så klickade jag bara för rätt position. Sen gjorde vi samma sak utan kantbanden vilket gick över förväntan även om han var lite mer osäker så hittade han rätt postion de flesta gångerna. När han skällde på väg till eller i rutan så vända jag bara ryggen till och blev passiv vilket verkade fungera hyffsat.
 
I agilityn blev den en minibana med ett 8 pinnars slalom med endast en båge i kanten på ena sidan. Slalomet blev rätt varje gång tror jag. Vi övade även lite på däcket som är en anna typ än det på LHU men han fattade snabbt. A-hindret körde vi också en del med vilket gick sådär. Han var lite väl taggad och fuskade en del.

18 augusti

Publicerad 2013-08-18 21:41:33 i Bruks,

Lite bruks i skogen idag, uppletande och spår.
 
Uppletandet blev i en liten ruta på 15x30m. 4 föremål, två på djupet ett i mitten och ett grunt. De två på djupet hittade han först. föremålet i mitten var svårast att hitta. Han drog hela tiden mot en högra kanten vilket gjorde det svårt att få honom att säka av mitten. Jag fick gå ut en bit i rutan och skicka honom för att han skulle hitta föremålet.
 
Spåret blev ca 400 meter i skogen och långs en grus/gräsväg med en liggtid på ca 1 h med 6 föremål, 3 vanliga pinnar, två naturföremål och slutpinne. Istället för att göra viklar gjorde jag mest böjar. Trots en hel del strul i första delen så hittade han alla föremål. Han slog en del i spåret, måste försöka med en ganska lång liggtid för att se om han håller kärnan bättre.

17 augusti

Publicerad 2013-08-17 20:52:00 i Bruks,

Blev inte mycket träning idag, endast lite framförgående.
 
Tänkte fokusera på längden. I apellen ska hunden gå  framför under ca 25 meter Så jag satte upp två portar med ca 20 meter emellan. Kiro var taggad och fattade vad han skulle göra. Tyvärr kanske lite väl taggad så det blev en del startskall. Ignorerade det och hoppas att det försvinner när han förstår att det inte är farten det handlar om.
 
Provade även några halter för att se om han skulle vända sig om, en av tre gångre vände han sig men de andra stannade han i rätt riktning. Det svåraste blir att gå rakt utan riktmärke. Nu om jag går förbi pinnarna så går han oftats rakt men ibland viker han av åt något håll, ofta åt höger.

15 augusti

Publicerad 2013-08-15 21:09:57 i Bruks,

Lite bruks idag.
 
Spår och lite skoj uppletande.
 
Spåret blev i skogen kanske runt 300 meter med 6 pinnar (2 natur och 4 vanliga) + slut. Tror det blev två vinklar och någon böj och en liggtid på knappt en timme. Lite klurigheter där jag gick över stenar och över ett torrare område och klättrade upp på en nivåskillnad. Kiro jobbade bra, hade bråttom men tog sin ändå tid att kolla av åt sodorna när han var osäker. Misade en liten ny naturpinne men markerade resten, mycket snabbt dock, enda han letade upp och grep var den andra naturpinnen och slutpinnen.
 
Uppletandet blev inte så ordentligt men han var duktig på att komma in med föremålen och lekte gärna med leksaken jag hade.
 
Träningskompisens hund löper men det verkade inte störa honom nämnvärt, kanske lite mer intresserad i pauserna men inget gnäll eller dylikt. Blir spännade hur han reagerar när hon är nämare höglöp, om han fortfarade kan fokusera på jobbet.

13 augusti

Publicerad 2013-08-13 21:24:00 i Agility,

Vi gick till LHU idag för lite agility. Kiro var ganska trött men lite lyckades vi göra. Körde 12 pinnars slalom där jag först hade tre bågar i varje ände och tog sen bort så det blev två i varje ände. Det gick bra om jag peppade honom i mitten annars "genade" han gärna. Sen körde vi även ett 4 pinnars helt utan bågar. Samma där, med pepp så gick det.
 
Sen blev det även lite kontaktfält på gungan och A-hindret i kombination med andra hinder. Första gången brukar det gå bra men kör man samma igen så tycker han att han kan och struntar i att stanna på kontaktfältet. Ibland stannade han efter kontaktfältet och väntande på kommando men idag var jag hård med kriterierna.
 
Körde även några kombinationer där han fick jobba framåt självständigt vilket gick bra.

12 augusti

Publicerad 2013-08-12 21:38:52 i Bruks, Lydnad,

Blev lite lydnad och spår på LBK idag. Kiro verkade inte alls speciellt trött efter helgen, eller så var han övertrött och hyper.
 
Vi körde i princip bara "rutan" började med att skicka honom mellan två koner till target/godis och satte sen upp hela rutan och skickade till tasstarget. Målet var att han skulle hålla sig sansad och inte skälla vilket nästan lyckades.
 
När vi körde så blev det lite oväntad skotträning då de tydligen kör skott på klubben på måndagar. De första två skotten var antagligen någon som körde budföring. Kiro stannade upp och kollade om han kunde se vad som lät men fortsatte sen med det vi höll på med. Andra skottet en snabbare koll och sen fortsätta. Inga problem att ta godis så rädd var han inte trots att matte blev lite skakad. Sen antog jag att de skulle köra platsliggning med skott så jag la honom med näsan mot den planen för att träna passivitet undet skott. Fick lite lång hals och lättade lite fram för att försöka se de första två skotten men han låg kvar. Han fick godis en kort stund efter varje skott. Efter andra skottet gick han framåt mot mig och ljudet eftersom jag kollade ditåt ville väl han också se. Ett lugnt liggkommando så låg han stadigt under de två sista skotten. Godis och massor av lek efteråt. Han var helt galen med byxbenet (leksak). Största problemet med skotten är nog att matte inte vet vad hon ska göra av sig själv, det är omöjligt för mig att inte reagera så att Kiro märker det. Avslutade iaf med ett riktigt bra fritt följ förutom ett försök att tjuva till leksaken, språngmarsch mot leksaken var svårt men gick bra efter det lilla missförståndet.
 
Sen blev det spår i skogen. Ett kort spår (100 meter kanske) med 5 eller 4 apporter + slut. Två vinklar och en liten båge. Förutom första bågen och lite slarv med apporterna gick det bra. Var inga problem att det var väldigt blött en liten bit.

Lydnadstävling 11 augusti

Publicerad 2013-08-12 20:29:04 i Allmänt,

Lydnadsklass 1 Västerås BK
 
Lite trött hund och förare efter heldag på utställning på lördagen men domaren var som tur var snäll så vi fick första pris trots ännu ett nollat läggande. Istället gjorde vi ett jättebra ställande...
 
Poängen:

Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 9 (Ngt. segt sättande)
Läggande: 0 (Lägger sig ej)
Inkallande: 10
Ställande: 9 (Tar steg)
Apportering: 8 (Tveksamt gripande)
Hopp över hinder: 9,5 (Ngt. slarvigt
avslut)
Helhetsintryck: 9

Totalt 169 poäng och en tredje plats

Lite film:

http://www.youtube.com/watch?v=Cp7k9zkzhPA
 
 
 

Träning utan Kiro 9 augusti

Publicerad 2013-08-12 20:15:41 i Cykling,

Cyklade vanliga rundan fast från andra hållet, Lambohov-Slaka-Rosenkällavägen.
 
Sträcka: 25,68km
Tid:1h 2min 47 s
Medelhastighet: 24,54km/h
 
Gick snabbare än jag trodde, var inte så taggad innan.

9 augusti

Publicerad 2013-08-09 22:50:21 i Lydnad,

Blev ett kort lydnadspass här utanför på gräsmattan. Körde igenom lydnadsettan förutom tandvisning. Platsliggningen var kanon förutom att han inte satte sig på första kommandot. Resten var klart godkänt även om det självklart finns saker som kunde varit bättre.
 
Sen körde vi lite tvåans hoppvilket gick bra men när jag inte lägger ut godis bakom drar han väldigt mycket åt höger men hoppar på tillbakavägen ändå. Får jobba lite på att få honom rakt fram. Sättandena gick bra.
 
Vi körde även en del framförgående vilket gick bra även utan pinnar, ibland blev det lite snett men oftast rakt.

7 augusti

Publicerad 2013-08-07 21:47:24 i Bruks,

Blev mest fysträning iag då vi simmade. Men det blev även ett kort pass med framförgående.
 
Körde med pinnarna först och bytte riktning på dem några gånger. Insåg att om jag bara ändrade vinkeln lite så gick han emellan och vinklade sedan av i den riktning jag senast belönat. Bara att träna vidare så att han vet att belöningen alltid kommer ut det håll vi är riktade men måste göra lite större ändringar nu i början. Vet inte ens om det är nödvändigt att han kan gå i precis vilken riktning som helst. På tävling kommer bör det ju vara ganska självklart vad som är rakt fram. Avslutade med några gånger utan pinnarna men åt det hållet pinnarna stod sist och det gick bra.

6 augusti

Publicerad 2013-08-06 21:27:05 i Agility,

Kort agilitypass på LHU idag. Fokus på slalom.
 
Byggde två kombinationer. En däck - 8-pinnars slalom - hinder och den andra hinder - 4-pinnars slalom - A-hindret. Det blev inte många slalomfel. På 8-pinnars slalomet tog jag bort två bågar i mitten och en gång skippade han del delen av slalomet och gick in igen där resten av bågarna var. Då sa jag att det var ju fel och så gjorde vi om och rätt. På 4-pinnars slalomet tog jag bort bågarna helt i slutet och det gick bra =)
 
Största framsteget var dock att han med glädje tog slalomen flera gånger spontant när vi bara gick förbi. Till och med när vi slutat slalomträningen helt och jag ställt tillbaka 12-pinnars slalomet helt utan bågar sprang han och tog det 3 gånger. Han fick belöning för alla tre trots att det blev lite missar två av gångerna. Att se den gången han tog hela 12-pinnars slalomet utan missar kändes overkligt, inte samma hund som inte hade en aning om vad han skulle göra med 4-pinnar i torsdags? Allt går om man bara är motiverad. Om ingången var rätt hann jag dock inte se.
 
Vi körde även lite kontaktfält, på A-hindret och på balansen. Det gick väl hyffsat men har gått bättre. En del fuskande men han vet vad han ska göra egentligen.

5 augusti

Publicerad 2013-08-05 21:26:36 i Bruks, Lydnad,

Lite lydnad och ett minispår vid hangaren i Ryd. Lydnaden gick riktigt bra. Körde en liten kedja med läggande – inkallning – ställande som var helt godkänd, tror tom. att jag lyckades minimera DK. Utöver det blev det mest lek med apporten, lek lek, korta sekvenser linförighet och lite läggande och ställande. Kom på en svårighet vi måste komma över men det är inget bråttom. Kiro tror att han alltid måste titta på mig vilket gör att han ofta lägger sig lite snett när jag lägger honom inför platsliggning, att han har svårt att ligga ner om jag börjar gå och göra saker halvt utom synhåll, försvinner jag helt verkar det inte vara ett lika stort problem och att det just nu är omöjligt att hålla hakan kvar i backen om jag flyttar mig ur hans synfält. Lite att träna på i höst och vinter, borde gå utmärkt inne.

Det lilla spåret, ja det gick bättre än igår men så fort han tappar spåret rusar han framåt istället för att stanna upp och tänka. Det var inte längesen det fungerade bra, kanske har jag höjt kraven för snabbt genom att lägga på svårare underlag. Lättare underlag och längre liggtid kanske kan vara något samt inte bromsa då det verkar trigga honom att dra mer än att spåra.

Träning utan Kiro 4 augusti

Publicerad 2013-08-05 21:25:35 i Cykling,

Cyklade Rosenkällarundan och lyckades med ett (det andra var inte långt borta) av mina mål efter en liten modifiering av vägen.

Sträcka: 25,63 km
Tid: 1:00:38 h
Medelhastighet: 25,36 km/h

4 augusti

Publicerad 2013-08-05 21:22:13 i Bruks,

Tänkte spåra idag men det gick inte som jag hade tänkt. Hade lagt ett spår på gräsmattan vid och i pulkabacken men fick inte Kiro att ta det, det var bara framåt som gällde, som han trodde att det var drag vi pysslade med. Gav upp tillslut så fick han leta lite lös efter föremålen jag hade lagt ut. Då tar ha en del av spåret inklusive en vinkel perfekt fast baklänges, hmm…

3 aug

Publicerad 2013-08-04 08:39:05 i Agility, Lydnad,

Blev en träningpass på LBK på morgonen.
 
Började med lydnad. Körde igenom lydnadsettan tävlingmässigt utan kommendering och tandvisning dock. Platsliggningen var riktigt bra förutom att han började nosa i backen på slutet och då sa jag till honom att det gör man inte (lugnt och försiktigt) hade blivit en nolla på tävling men förhoppningsvis förstod han och kommer ihåg det. Han låg nog runt 2,5 minuter, bytte ställning en gång men inget krypande.
 
Sen körde vi resten av programmet vilket gick riktigt bra föutom miss i ingången efter hoppet pga. extrem störning från en annan hund som kutade förbi väldigt nära. Då gjorde jag bara om hoppet och sen massor med lekbelöning. Det som kändes bäst var att han var med mig även mellan momenten. Det verkar ha fungerat att belöna upp ingångar och fotpositon.
 
Sen körde vi tvåans hopp, apportering, ställanden och lägganden vilket gick bra.
 
Vi avslutade med lite agility på en stekhet agilityplan. Körde tunnel - 4 pinnars slalom - tunnel. Tog de genomskinliga bågarna och flyttade dem allt längre ner tills de låg på backen. Så länge bågarna var kvar gick det bra men sen tog jag bort en av dem och då blev det lite strul men tillslut fick vi till det ändå. Bara att nöta på.
 
Vi avslutade med en u-formad bana med hinder - platten - 2 hinder - u-formad tunnel - 2 hinder - gungan vilket gick väldigt bra. Fick honom att gå framåt självständigt och ta tunneln och det blev rätt på gungan.

2 augusti

Publicerad 2013-08-02 21:42:55 i Bruks,

Kort pass med framförgående idag. Gick riktigt bra. Provade om han skulle fortsätta en lite längre bit efter pinnarna och det gjorde han. Inget fixerande vid en viss pinne. Provade även utan pinnarna två gånger och det gick bra OM jag gick åt det håll där pinnarna stod senast. Nästa gång ska jag flytta pinnarna lite oftare.

1 augusti

Publicerad 2013-08-01 22:18:22 i Agility,

Ikväll var vipå LHU och körde en del av veckans bana. Eftersom det var en agilitybana så var det ganska mycket vi inte hade klart så vi körde bara halva. Dock var gungan med i den delen och det gick över förväntan. Vi repeterade gungan några gånger innan körde banan och sen körde vi banan tre gånger. Ca hälften av gångerna blev det fel. Två gånger hoppade han rakt utan innan den landat och en gång sprang han av innan frikommando. De andra gångerna var klart godkända och han väntade även om stilen kanske inte är den snyggaste. Han varkar iaf inte bli det minsta rädd när det blir lite fel utan det är bara upp igen helst så fort som möjligt för att visa matte att han vet vad han ska göra.
 
I pauserna försökte vi oss på ett 4 pinnars slalom helt utan bågar någa gånger. Det gick inget vidare. Han behövde mycket hjälp för att det skulle bli rätt och någon fart var det inte på tal om. Bara att träna vidare.

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela