träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

27 november

Publicerad 2012-11-27 22:25:00 i Allmänt,

Ytterst lite träning idag av olika anledningar.
 
Lydnad (brukslydnad): Seriös träning av kryp med hjälp av nostarget för första gången. I slutet kunde han förslytta sig ca 2 dm och gjorde även några enstaka korrekta förflyttnagar av bakbenen även om han inte helt förstått hur han ska göra så tycker jag att det var en bra början. Tänkte köra ett pass till efter promenden men då ville han inte alls, tyckte att vi kunde träna på hakan i backen istället för det är ju inte lika jobbigt.
 
På promenaden i regn/snön gjorde vi tre korta fritt följ på fotbollsplanen. Helt ok trots att fokus inte var på topp. hade endast den platta kampen med som belöning. Bra helt om vänster. Bra språngmarsch. Bra vänstersväng. Släppte aningen i högersväng. Svårast var att gå rakt fram för då ville han kolla vad som hände utanför planen.
 
Igår blev Kiro sjuk kl. 4 på morgonen och mådde illa och spydde rejält 3 gånger på 2 timmar. Eftersom jag var orolig att krukan i kokosfiber han hade tuggat på i söndags hade hamnat i tarmarna och orsakat problem åkte vi till strömsholm kl. 6 på morgonen. Inget föremål syntes på röntgenbilderna men tarmarna var irriterade så något skit hade han nog fått i sig. Resultatet blev iaf  minus 4 flextimmar och 2555kr för matte, men förshoppningsvis kommer det mesta av pengarna tillbaka på försäkringen, flextiden är bara att jobba in igen. Nu är det diet på ris och kokt kyckling, mager köttfärs eller fisk som gäller, ris är ingen höjdare tycker Kiro. Kokt kyckling fungerar tydligen bra som godis.
 
Igår blev det därför ingen träning men det brukar det inte heller bli på måndagar. Idag så verkar han fortfarande ganska matt om det beror på magen, att han äter dåligt eller att han har nya boxkompisar på dagis sen i fredags (igår var han aldrig på dagis) vet jag inte.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela