träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

Påskhelg

Publicerad 2013-04-01 16:32:00 i Allmänt,

Full fart hela helgen men inte mycket träning. Eftersom han låste (ville springa till) på skytten när vi testade honom på skott i onsdags så har vi kört en del skottövningar som handlar om att få honom att fokusera på mig/föraren istället.
 
På fredagen blev det promenad på skjutbanan där vi körde lite kontakt och budföring samt passivitet. Inga problem. Han vred ett öra mot ljudet någon gång men inte mer.
 
På lördagen körde vi budföring där mottagaren smällde en ballong innan han fick springa iväg. Inga konstigheter.
 
På söndagen samma som på lördagen med med hjälp av några kompisar så det blev några fler smällar inna han fick springa på slutet. Försökte även ha dem i höjd med mottagen ca 15 meter bort och smälla innan han fick springa men då sprang han till dem istället.
 
Idag måndag har vi varit hos Kiros uppfödare och kört med en liten startpistol (6 mm) på samma sätt först då mottagen sköt ett skott innan han fick springa. Sen stod uppfödaren i i höjd med sändaren ca 10 meter bort och sköt innan han fick springa. Så gjorde vi 2 gånger och han vände lite snabbt på huvudet mot ljudet båda gångerna men sprang till mottagen.
 
Kiro fick även leka lite med syrran och det var skitkul.
 
Vi stannade till ett kort tag på Stockholm södra BK och körde lite kontakt, inkallning, ställande, läggande och fritt följ. Kiro var trött så det gick sådär, lite dåligt med energi men helt ok ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela