träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

4 november 2013

Publicerad 2013-11-04 21:21:01 i Lydnad,

Lydnad på LBK ikväll. Bra attityd genom hela passet. Vi tränade:
 
Apportering - Bra. Inte perfekta gripanden men ingen ren dribbling. Bra fart in.
 
Läggande under gång - klockrent
 
Linförighet - bra men något släpp.
 
Framförgående - Ok. Provade med att Passerda Anna och Pärla som störning, inga problem. Däremot fungerade inte riktigt stadgan i halterna och när vi kom till en viss plats en bit bort ville han gärna nosa i backen.
 
Rutan - det vi jobbade mest med idag. Vi använde Annas ruta som ser lite annorlunda ut. Den har blåa kantband som är betydligt svårare att se. Lite tveksamt i början. Han ville gärna gå till den bakre högra konen. Vi jobbade mycket med att belöna i rätt postion och även att visa honom till den när han inte hamnade exakt där. Men på slutet kunde vi köra rutan tävlingsmässigt. Stadgan var bra, Inga problem att gå till honom i rutan och belöna där, belönade mycket med lek i rutan, det var uppskattat. Förutom något enstaka skall (som inte belönades) var han helt tyst.
 
Fjärren - fullt avstånd och oregelbunden belöning. Ett dk på sättande men annars bar och säkert.
 
Hopp över hinder - Riktigt bra. Inga allvarliga fel men när jag la ut externbelöning drog han ditåt. Ett skall som inte belönades. Kännas lovande. Måste få till någonstörning bakom hindret bara. Ska jag vara kinkig så var en del sättanden väl sega men han kom ut bra från hindret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela