träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

20 november

Publicerad 2013-11-21 22:38:22 i Bruks, Lydnad,

Ikväll åkte vi till rydskogen och körde spår och lite lydnad.
 
Anna la ett spår åt oss rakt in i mörka skogen. Var nog ca 300 m med tre pinnar totalt. Liggtiden borde ha blivit runt en timme. Kiro spårade bra, hittade all pinna och verkade väldigt säker. En gång blev det en ringning. Däremot var det väldigt svårt att hänga med i mörkret och linan trasslade in sig bland träden ibland.
 
I lydnaden blev det lite fokus på apporteringen. Jag försöker komma på en metod för att han ska lära sig en bra teknik att ta upp apporten utan att tassarna är inblandande. Idag provade jag att lägga apporten på en låda vilket gick sådär. Han tyckte att man skulle hoppa över lådan så flera gånger hoppade han över lådan (körde inkallning) och stannade sen och tog apporten och kom in med den. Gripandet från lådan var överlag ganska tveksamt.
 
Sen provade ja att placera honom, mig och apportenså han fick springa i en båge för att plocka upp apporten, fortfarande körde vi inkallning. Det kan nog fungera. Tanken är att vi efterhand kan göra bågen djupare och tillslut blir det en 360 graderssväng.
 
Det andra vi tränade på var rutan vilket gick bra föutom lite skall när han blev för taggad. Vi tränade även lite fritt följ och platsliggning med störning av några som körde military training bredvid, svårt men det gick.
 
Annan störning som kom var orienterare med starka pannlampor som kom och sprang vid oss flera gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela