träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

16 maj

Publicerad 2013-05-16 21:32:45 i Lydnad,

Lydnadsträning på bk idag. Började med lite roliga och självförtroendehöjande övningar med en slalomport och tasstarget. Sen lekte vi momenten ur ettan med snabb belöning vid läggandet och ställandet dvs. ingen stadga övning.

Sen körde vi en fartfylld kedja av momenten i ettan där alla moment blev väldigt korta med massor av peppning och ett högt tempo. Det gick riktigt bra. Kiro var verkligen med på noterna. Men vid ställandet kom en lös hund rusandes ur skogen fram till oss och störde rätt rejält men vi lyckades avsluta bra ändå när hunden var infångad och Kiro kunde fokusera på mig igen, en riktig dunderbelöning blev det sen. Sen gjorde vi samma sak igen men då fanns inte riktigt samma fokus där, fick börja om fotgåendet en gång pga. att han titta på de andra men jag fortsatte att peppa och vi kom igenom kedjan och avslutade med ett hopp direkt efter apporteringen utan att han behövde sitta innan. Vi ska tydligen inte upprepa saker för det går aldrig lika bra andra gången.

Sist blev det en platsliggning där han låg stabilt trots en del störning nära, däremot bytte han liggställning ett par gånger och pep lite mot slutet. Minst 3 minuter blev det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela