träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

1 maj

Publicerad 2013-05-01 20:55:34 i Agility, Bruks, Lydnad,

Ledig mitt i veckan, skönt!

På förmiddagen blev det lite skott och budföring på fältet. Tyvärr inte kombinerat eftersom vi bara var två men det gick bra ändå. Budföring måste vara det roligaste som finns enligt Kiro, men det är tråkigt när man måste vänta mer än 2 sekunder på att få springa igen så då kan man ju försöka att tjuvstarta.

Sen gick vi tillbaka och körde lite slalom och lydnad. Slalomet gick bra men vi får inte riktigt till att han söker porten och går på höger sida om första pinnen om jag inte hjälper honom att komma från rätt vinkel. Förhoppningsvis trillar poletten ner tillslut. Körde även två portar och ställde dem ganska tight så det nästan blev ett riktigt slalom och det gick över förväntan men även här var ingångarna lite problematiska ut vissa vinklar.

I lydnaden så jobbade vi med kedjor igen. Baklängeskedjade ställande, apportering och hopp över hinder. Lite matt men gjorde det han skulle. Förberedelsesignalen till ställandet blev ”nu står vi” men den måste jobbas in lite mer.

Det var soligt och varmt så det blev inget långt träningspass men ändå effektivt.

Pe em blev det en kort joggningstur men husse, titta på när Pärla fick höra några skott och sen leka en stund med Pärla. Fick bekräftat att Kiro numera är ”skottgalen”, han ville inte vara tyst och stilla med husse 100 meter bort när jag sköt. Dags att göra en plan för hur vi ska träna platsliggning med skott eftersom Kiro alltid tror det handlar om budföring eller lek när vi skjuter = övertaggad hund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela