träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

7 mars

Publicerad 2013-03-09 10:10:00 i Allmänt,

Lydnadsträning på fotbollsplanen i Rydsskogen idag igen. Även denna gång med störning i form av löptik. Vi tränade på "det vanliga":
 
Fritt följ: Började ruskigt bra, riktigt laddad och bjöd på fint fotgående utan att jag behövde kommendera. I slutet av träningspassat var det lite svårare för du hade han ju hittat de delikata löptiksfläckarna. Matte fick jobba hårt med att vara rolig men tillsut så blev det några bra sträckor då också så vi slutade med hög förväntan och jackpot belöning.
 
Apportering: En liten svacka, helt ok men lite svårt med gripandet från backen vissa gånger. Berodde antagligen på underlaget då det var hård isig snö så apporten låg nog inte stilla. Körde både gripanden i farten och ingångar och kombinerade båda någon gång vilket gick ok men mer fart in vore önskvärt, det kommer antagligen med längre sträcka. Körde ingångar på samma sätt som sist, vilket han fattade väldigt fort den här gången.
 
Ställande och läggande under gång: Jobbade en del med stadga först vilket gick ok tillslut, det är svårt att inte svänga bakdelen åt sidan när man väntar på belöning under tillbakagången. Körde även en del stä'llanden under baklängesmarsch, inte helt nöjd, för mycket smygande in i ställandet, bara att träna mer så han blir säkrare och har högre förväntan. Blev den del lägganden under baklängesmarsch ockå, helt ok men ska försöka komma på hur vi ska få dem ännu snabbare. Inte för att de är långsamma men jag vet att han kan vara snabbare.
 
Platsliggning: Bättre än sist, fick påminna honom två gånger om att nosen inte ska vara i backen trots att det luktar gott där. Räckte med ett lågmält nej. Annars riktigt bra.
 
Kiro har nog inte fattat att det är den andra hunden som avger dessa fantastiska dofter så än så länge är han mer intresserad av marken än av henne...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela