träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

26 mars

Publicerad 2013-03-27 21:31:30 i Lydnad,

Lydnadsträning på Valla idag. Kiro var superladdad. Vi körde:

Fritt följ och ingångar: Blev inte jättemycket men var helt ok. Fina ingångar. Försökte att inte ladda så mycket med leksak/godis innan. Något enstaka tapp då han tittade vad den andra hunden gjorde. Lite seg i sättandena ibland. Svängar och språngmarsch var riktigt bra.

Apportering: Superbra. Riktigt bra fart in och ingen tvekan i ingångarna. Lite problem med gripandena ibland och fick lite dåligt grepp någon gång och tappade apporten men det känner jag att han borde lära sig med erfarenhet.

Rutan: Våra träningskompisar hade med en ruta med koner som såg lite annorlunda ut och en annan färg på kantbanden. Men Kiro fattade i princip på en gång vad han skulle göra. Lite skall den här gången också.

Ställande och läggande under gång: Lite för överladdad i början och la sig på stoppkommando. Efter några försök gick det bra.  Läggande under gång var inga problem idag. Körde dock inte från fotgående. Växlade lite mellan att ställa och lägga under baklängesmarsch vilket var lite svårt idag så det blev några fel åt båda hållen.

Skall: Gick inte jättebra, fick oftast bara ett skall, någon gång kom det två och tre skall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela