träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

23 mars

Publicerad 2013-03-23 23:05:00 i Agility, Bruks,

Husse är på besök i Linköping den här helgen. Vi började med spår och uppletande på förmiddagen. Jag cyklade iväg och la ut allt i förväg så Kiro visste inte alls vad han skulle gör när vi gick dit sen.
 
Spåret blev nog cirka 400 meter på ängen med kullarna vid båtparkeringen. Underlaget var blandat snö och barmark. 4 pinnar + slut blev det varav två av pinnarna var nya. Liggtiden blev drygt en timme och det var 4 vinklar och en båge. Det blev en del missar, först hittade han något mer spännade än ett spår i spårstarten, en halv kanin eller hare... När han väl tog upp spåret gick det fort med mycket slag men han tog första pinnen som låg på den stäckan. Första vinkeln rusade han som vanligt förbi men resten tog han bra. Han missade en av pinnarna som låg i en båge där hittade han istället något delikat skit att äta. Som sagt det har gått bättre men även sämre.
 
Uppletandet gick bra men inte med riktigt det trycket det brukar vara. 4 föremål in på 5 skick. Sista fick jag gå ut och hjälpa honom att hitta då det var en naturpinne som jag höll i ca 10 minuter. Jag hade gjort en korridor på cirka 8x50-60 meter.
 
På eftermiddagen/kvällen åkte vi till valla ridhus och körde lite agility. Vi tränade mest på däcket, tunnel och lite hopp ur olika vinklar. Kiro tycker att det är kul och lär sig snabbt nya saker. Han vill gärna ha väldigt bra koll på de andra hundarna vilket kan vara lite jobbigt när jag ska placera honom i starten. Idag var det en valp med där ägaren inte hade så bra koll vilket var väldigt störande när den sprang runt hur som helst och även fram till oss någon gång. Lite respektlöst att släppa lös en så otränad hund så där andra försöker att träna även om det är en valp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela