träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

18 mars

Publicerad 2013-03-18 21:46:31 i Lydnad,

Äntligen är min lilla överladdade studsboll sitt vanliga galna jag igen. Idag tränade vi lydnad på Valla där vi ska gå kurs senare i vår med våra vanliga träningskompisar. Försökte att inte bara göra det gamla vanliga men det blev en del av det ändå men vi började med rutan som vi inte kört på över en månad. Sammanfattning:

Rutan: Började med en liten ruta och Kiro visste på en gång vad han skulle göra. Sprang i racerfart till rutan och skällde(!!!). Supertaggad. Körde ett tag med den lilla rutan vilket gick bra. Ställde sedan ut en fullstor ruta vilket vi aldrig kört med innan och trodde inte alls att Kiro skulle förstå men jag underskattade hur smart han är. Han fattade direkt. Visst blev placeringen lite sisådär ibland men helt ok de flesta gångerna. La även in ståkommando några gånger vilket inte var några problem men självklart behöver vi jobba med stadgan.

Fritt följ: Bra idag. Körde både länga och korta pass, bra engagemang men några enstaka släpp med blicken utan att tappa positionen dock.

Apportering: Körde inte så mycket då underlaget inte var så kul och del blev ganska mörkt men det vi gjorde blev bra men gripanden från backen kunde ha varit bättre.

Ställande och läggande under gång: Körde tre fulla ställanden men dock med ganska kort fotgående innan. Bra stopp och stadgan var inga problem.  Körde växlande ställande och läggande under baklängesmarsch vilket gick bra, han är ganska säker på kommandona men det kan bli fel om han är lite snabb och gissar.

Ställande under inkallning: Provade med på skoj och visst förstod han även om det finns lite att jobba på med själva stoppet.  Jag la laksaken bakom honom så han fick springa bakåt efter stoppet.

Skall: Eftersom han var så taggad så försökte vi oss på skall också men vi kommer inte längre än 2 skall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela