träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

16 juni

Publicerad 2013-06-16 21:08:47 i Agility, Allmänt, Lydnad,

Träning på LBK idag, blev lite av varje.

Först lite lydnad. Blev lägganden, platsliggning och fritt följ. Gick riktigt bra. Körde läggande från fotposition, både frivilligt och på kommando. Platsliggningen blev själva med tät belöning för att få upp en hög förväntan i momentet och förhoppningsvis slippa en massa skruvande(blir avdrag på tävling då det ser ut som han kryper) och suckande. Fritt följ gick bra trots en del störning, han är ganska kul för att ju mer störning ju mer försöker han att koncentrera sig till störningen blir för stor och han bara måste hålla koll på vad den andra hunden sysslar med. Positivt att gränsen för när han bara måste kolla har höjts otroligt mycket. Han är ofta lättare att motivera med lite lagom störning än när vi är helt själva eftersom det blir bättre tryck i honom då.

Sen körde vi lite agility. Körde tre hinder rakt fram, inga problem ska bara komma ihåg att lägga på ett kommando men har lite svårt att bestämma vilket. Sen körde vi slalom med bågar, efter lite hoppa eller krypa ut så gick det riktigt bra så då la jag till 4 till så det blev 8 pinnar. Det gick också bra förutom något enstaka fel. Vi körde slalomet i en liten bana med hinder – slalom – tunnel – hinder vilket verkade öka motivationen att klara slalomen eftersom han älskar tunneln. Men de gånger han gjorde fel i slalomet var det inga problem att bryta och börja om, jag trodde han skulle dra in i tunneln ändå.

Sist gick vi ett spår i skogen men LBK. Det blev ett kort skogsspår i tuff terräng. 2 pinnar + slut. Satte kopplet i selen för att vara närmare och det gick bra, han slog inte lika mycket men hamnade lite avsides ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela