träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

7 januari

Publicerad 2013-01-07 21:23:00 i Allmänt, Bruks, Lydnad,

På förmidddagen tog vi en skogspomenad i skogarna bakom Wenströmska och vid skidbacken. Vi körde ett litet uppletande i en korridor knappt 20 meter djup. La först ut två pinnar, en längst ner som han hittade först och en någon meter in bara som han hittade efter lite letande. Mycket bra fart in idag =) Släpper dock på pinnen lite tidigt ibland men det kan vi träna på sen, nu bygger vi upp förväntan. Eftersom det gick så bra la jag ut ett föremål till, en skinnhandske som han hittade snabbt då han faktiskt sprang åt det hållet jag skickade honom längs kanten på korridoren och vanten läg nära kanten men lite under en gran. Dock inte riktigt lika bra fart in med den, den är ju så kul att leka med... Idag var första gången på flera månader som han fick leta i tjänstetäcket. Verkade inte bekomma honom det minsta.
 
På vägen hem stannade vi och tränade lite lydnad på en fotbollsplan vid det gråa kedjehusen på norra delen av Vallby. Skitkul med en så stor yta med helt ok underlag tyckte Kiro som sprang som en tok. Vi körde någon inkallning först vanlig och sen med slutpinnen och apporten. Det gick bra. Med slutpinnen/apporten belönade jag vid start eller efter någon meter. Ska fortsätta göra så då han blev mycket hetare på apporten när han fick göra något kul med den och inte bara sitta stilla.Vi försökte oss på lite framförgående. Han hade otroligt bråttom mot targeten som han inte riktigt verkade säker på om det var själva väskan eller plastlocket så det blev inte helt rakt. Ibland är det svårt när allt ska gå så fort. Märkte att han funderade lite när han förstod vad vi skulle träna på men jag brydde mig inte om att ta in honom nära i starten så han blev aldrig låg men var lite försiktig. Avslutade med ett fritt följ med en leksak jag kastat iväg som belöning. Kiro blev ganska laddad och hamnade ofta långt fram i positionen men efter någon bra halt fick han belöningen iaf. Hellre en glad hund för långt fram än en låg hund för långt bak.
 
På em tog vi en promenad till friluftsmuseet och körde kontakt och samarbetsövning på valpvis, belöning för kontakt samt gömma godis i träd och på stenar. Mycket störning var det med lekade barn, diverse djur och människor. Körde även lite stopp och stadga i ställandet brevid grishagen. Det gick över förväntan, framförallt stadgan. Nu kunde jag gå runt honom utan att han ens funderade på att flytta en tass.
 
Tonåringen har tagit ut dynan från ena sängen samt smuttefilten i hallen:

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela