träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

6 januari

Publicerad 2013-01-06 20:35:00 i Lydnad,

Ca 1 timmes lydnadsträning på Gryta på em/kvällen blev det idag. Det gick helt ok trots att Kiro hade vissa koncentrationssvårigheter. En av de andra hundarna en ung goldenliknande hund var väldigt spännade antagligen eftersom den också var väldigt intresserad av honom också.
 
Det vi tränade på var:
 
Fritt följ: Helt ok med tanke på att vi inte tränat det seriöst på länge. Tappar positionen ibland och koncentrationen ibland om störningen blir för stor. Lasse tittade på våra vänstersvängar och som trodde får man inte göra så på tävling för då är det dubbelkommando men han tyckte att det var bra att träna så samt att jag skulle ta ett steg bakåt så att Kiro lär sig att vänta i svängen. Matte måste iaf lära sig att sänga vänster som man får göra vid tävling.
 
Inkallning: Bra fart men hamnar lite med rumpan snett ut i utgångspositionen. Dags att träna med ingångar och bakbenskontroll igen.
 
Budföring: Bra men försökte springa och hälsa på en annan hund (tik som jag tror löpte) en av sträckorna mot husse men sprang rätt efter att han stoppat honom.
 
Tasstarget: Mest på skoj. Bra fart ut inte alls lika bra fart för att hämta belöningen sen...
 
Apportering: Blev mest flum. Försökte "dra upp" honom innan vi började men funkade väl sådär. Tveksamt gripande de flesta gångerna men något enstaka bra och några helt ok. Började med slutpinnen till spåret och den griper han bra och utan tvekan men spårpinnarna har vi tränat mycket mer med. Tävlade med honom fram till apporten vilket gick sådär bra fart ut men ändå tveksam i gripandet. Funderar på att fokusera på själva hållandet ett tag så att han blir mer van vid att ha den i munnen och sen fokusera på själva gripandet. Ska prova inkallning med apporten i munnen och belöna starter och fart först och främst.
 
Stopp och stadga i ställande. Bra stadga idag. Rörde sig en gång när jag sprang bortåt men annars mycket bra. Helt ok stopp men kunde ha bättre tryck, dock inte optimalt underlag med knöglig is/snö. Tror han börjar förstå att han ska stå kvar efter stoppet nu. Tidigare har han gått igen efter ca 2 sekunder om ingen belöningssignal kommit.
 
Idag kom vi ihåg pauserna även om de kanske inte är så kul i kylan så behövs de.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela