träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

29 & 30 januari

Publicerad 2013-01-30 16:15:30 i Allmänt, Bruks,

På tisdagen blev det 2 timmar i skogen på förmiddagen. Mest bus men även lite halvseriös lydnadsträning samt ett miniuppletande. Det senare var Kiro väldigt taggad på. La bara t två pinnar i en ganska liten korridor och han hittade båda och kom in med dem i full fart. Sen var vi till veterinären och fick 1 års vaccin. Han fick också stå på vågen och den visade bara 15,8 kilo så det var lite mindre än jag trodde. Resten av dagen blev lugn då Kiro var ganska trött.
 
Onsdagen började vi med skogspromenad, uppletade och ett kort spår. Det sistnämda var Kiro väldigt taggad på.
 
Uppletandet blev i en lite bredare men inte jättedjup korridor. 2 pinnar + ett föremål la jag ut. Vi hittade till och med ett ställe med barmark och marken var plan så det gick snabbt för Kiro att hitta allt och komma in med det.
 
Spåret blev kanske 150 meter på mark med lite snö kvar. Det blev 3 vinklar och 2 pinnar + slut. Liggtiden var 30 minuter. Han klarade spåret över förväntan. Upptaget blev lite konstigt då jag tror att han först gick efter ett annat spår och sen kom in på mitt vid första pinnen. Han tog första vinkeln klockrent men missade lite på dem efter med de kom tätt och den sista gick ut i motvind men han gick tillbaka och hittade rätt. Alla pinnar hittade han =) Imorgon laddar vi för ett längre spår på barmark.
 
Efter lunch gick vi förbi och kikade vid rasthagen och de hundar som var där då verkade passa Kiro som lekkamrater så han fick busa där inne undere ca 1 timme. Efterhand byttes hundarna ut och det gick i princip friktionsfritt. Bäst fungerade det när det var iaf 4 stora hundar i en grupp då de aldrig han rikta in sig på att leka enbart men en hund. Kiro träffade sin överman i våldsamt lek, en blandrastik som såg ut en en liten labbe men amstafföron men han verkade inte ha så mycket emot det. Visste ser det våldsamt ut ibland men jag tror jag kan se när det är på lek eller allvar. Han hade en liten dispyt men en Norsk buhund i samma ålder men inte mer, de var nog lika skyldiga båda två. En engelsk staff-någonting gillade inte Kiro (eller någon annan verkade det som) men han brydde sig inte om den hunden.
 
Nu är Kiro trött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela