träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

13 januari

Publicerad 2013-01-13 21:55:30 i Allmänt, Lydnad,

Fint väder idag!
 
Började med att åka till brukshundklubben och köra lite lydnad på apellplanen. Underlaget var helt ok då snön hade blåst bort nästan helt på vissa ställen. Vi körde lite olika moment. Kiro var väldigt godissugen idag tydligen så det blev mer godis än lek som belöning.
 
Budföring - bra fart men han tacklar matte i ingångarna ibland och en gång sprang han förbi en meter. Lite överladdad.
 
Inkallning - Bra fart, ok ingångar.
 
Inkallning med apport - mycket bra, körde med belöning för fart två gånger och en gång efter losskommado, dvs med ingång.
 
Hopp - började med 1:ans hopp, inga problem förutom någon slarvig ingång där han använder mig som stoppkloss. Körde sen uthopp med musmattan som target och la även på sittkommando, inga problem. Sen fick jag för mig att prova utan musmattan. När husse stod på andra sidan hindret som godis utdelare gick det bra 2 av 3 gånger, tredje gången vände han sig inte mot mig utan mot husse, dålig idé av mig. Sen försökte vi utan husse och utan musmatta, det var för svårt. La dit musmattan igen och avslutade med ett lyckat försök.
 
Ställande under gång - Körde från fotgående två gånger vilket gick bra, svårt att se exakt hur bra stoppen blir så måste filma någon gång men det känns som han är relativ säker på själva stoppet men vi har lite kvar att jobba på med stadgan efter det. Tredje gången belönade jag för fotgåendet istället för att han inte ska lära sig att en viss situation alltid innebär exakt samma kommando för då kommer han att börja stanna innan kommando.
 
Fritt följ - var det vi tränade mest på. Började med att belöna med godis efter bara något steg i början. En början för att försöka få honom att hålla kontakten de två första stegen också. Sen körde vi med kommendering. Inga konstigheter men måste nog ge husse ett manus för annars kommer han inte på vad han ska säga ibland... Slutade med tre omgångar som vi filmade.
 
Film: http://www.youtube.com/watch?v=i3QncPRsFCQ
 
Sen åkte vi till Östermälarstrand och tog en promenad på isen där antagligen halva Västerås befolkning fanns idag. Kiro tyckte det var spännade med så mycket att titta på men underlaget var lite jobbigt då det inte gick att springa i full fart överallt.
 
Hemma så körde vi ett kort pass med skiften till fjärren. Vi började med stå-ligg vilket går allt bättre, dvs. han sätter sig inte lika ofta innan jag hinner ge kommando för läggandet, tekniken kunde han sen tidigare. Slutade med att blanda lite kommandon vilket var lite svårt. Men han är inte dum, flera gånger började han göra fel men kom på halvvägs att det var ju inte alls det som matte sa och ändrade sig =)
 
Redan grå nos??
 
Snygging med halsbandet upp och ner..
 
Poserar:
 
Attackerar matte:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela