träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

12 januari

Publicerad 2013-01-12 22:49:34 i Allmänt, Bruks, Lydnad,

På skogspromenaden i förmiddags blev det några rapport/budföringsskick samt ett litet uppletade. Vi gick i skogen bakom Wenströmska. Korridoren för uppletandet blev ca 20 meter djup med lite jobbig terräng i en lätt lutande backe. Kiro jobbade på bra. Hittade alla 3 föremål även om det sista som jag hade lagt längst ner precis vid ett viltspår tog lite tid så gan han inte upp men ibland stannar han upp och spanar och tänker. Idag hade jag inte lagt något precis början på korridoren men han var ändå där och letade noggrant =).
 
Inne har vi jobbat vidare men stå-ligg i fjärren vilket fortfarande mest handlar om att han inte ska sätta sig hela tiden men några riktigt bra skiften blev det. Det fungerar bra men targetstickan som jag hade tänkt. Vi var även ute en stund på em och körde lite lydnad på gräsmattan här ute. Fritt följ gick helt ok men just nu tappar han i princip alltid kontakten de första två stegen för att sedan ha jättefin kontakt resten. Körde någon inkallning och det gick bra, hade leksak som störning två av gångerna men det var inga problem. Körde något ställande från fotgående också och det gick bra.
 
I övrigt så sover han massor just nu. Det är väl jobbigt att växa och utvecklas. Just nu är det huvudet som utvecklas mest, han har inte gått upp i vikt på ett bra tag nu. Väger lite drygt 16 kilo just nu och har gjort sen början av december iaf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela