träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

23 december

Publicerad 2013-12-23 15:29:59 i Lydnad,

Ingen jullov för Kiro. Idag hade vi bokat tid i ett ridhus och släpade med husse dit för träning med kommendering.
 
Vi började med platsliggning som blev tävlingsmässig förutom att jag belönade med godis på vägen in. Drygt 3 minuter låg han. Inga problem alls.
 
Sen körde vi en tävlingsmässig kedja fritt följ - läggande under gång vilket gick bra. En miss dock, han satte sig inte ner i sista halten. Sen kunde läggandet ha varit rappare men han gjorde det iaf. Fria följet blev nog lite längre än det varit på tävling men attityden var det inget problem med iaf.
 
Sen kedjade vi inkallning - apportering - hopp över hinder. Det gick också bra. Lite lite tass på i apporteringen men det var nog inte med flit. Han nosade lite innan han satte sig vid hoppet.
 
Sen tränade vi ingångar och belönade upp dem samt repeterade alla moment förutom platsliggningen med belöningar på olika ställen. Överlag gick det jätte bra men ett problem vi fick var tassar på apporten, inte av den vanliga anledningen utanför att han fick ju skit (underlag) i munnen när han plockade upp med med munnen från backen. Jag sa till och med nej när han stod och försökte flytta på den med tassarna en gång men det var inga problem att ta upp den efter det ändå. Vi avslutade med inkallningsapportering och hetsapportering och det gick även om han inte var glad åt skiten i munnen.
 
Ett givande pass i fall vi någon gång ska träna i ridhus så vet jag vilka svårigheter som kan uppstå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela