träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

19 december

Publicerad 2013-12-20 20:45:00 i Agility, Lydnad,

Ikväll skulle vi ha träffat två andra och tränat lydnad inne i LHUs lokal men de andra fick förhinder så vi tränade själva.
 
Vi körde båda lite agility och lydnad.
 
I agilityn nötte vi lite på balansen vilket gick ok. Körde hinder-balans-tunnel. Avfarterna sitter riktigt bra men påfarten är desto svårare, speciellt efter hindret. Ibland går det ibland stannar han innan och ibland inte alls. I slutet gick vi tillbaka och shejpade lite vid påfarten och sen körde vi hela balansen några gånger till och då gick det bra. Det är bara att fortsätta träna på olika ställen för att generalisera och vänta på att poletten trillar ner.
 
I lydanden körde vi bland annat:
 
Platsliggning - Anledningen till att jag ville träna med de andra inne. Vi har aldrig gjort platsliggning med andra hundar inomhus och jag funderar på om vi ska starta en tävling i vinter som är inomhus. Inga problem idag förutom att jag hat dåligt tålamod.
 
Apportering - Överlagbra men tassar på några gånger. Svårast är det om han får springa efter när jag kastar så vi ska nog skippa det. Ligger den stilla är det sällan tassarna är på.
 
Fjärrdirigering - Shejpade med fokus på ligg-sitt, det går bra men hantecknet kan han inte än. Skiftet sitt-ligg fungerar riktigt bra med handtecken. Ligg-stå och sitt-stå fungerar bra men tvärtom är svårare. Ofta går det bra i början på passet men efter ett tag blirhan lite för uppvarvad och baktassarna, en eller båda, flyttar sig lite.
 
Stegförflyttningar - Bra men jag har svårt att backa på ett naturligt sätt i ett jämt tempo. Får träna på det utan hund.
 
Läggande under gång - Bra
 
Fritt följ - Bra, flera bra frivilliga ingångar och bra attityd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela