träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

11 december

Publicerad 2013-12-11 20:52:00 i Lydnad,

Lite lydnadsträning på fotbollsplanen i Rydsskogen. Alltid en del spännade störningar där.
 
Rutan - länge sen sist. Vi fick repetera lite position då han gärna drog till den högra bakre konen och jobba på att få bort startskall. Körde med target bakom för att få bort dragningen  till konen vilket gick bra. Jag fick dämpa honom lite i starten vilket är lite trist då det påverkar farten men hellre det och förhoppningsvis kan farten blir högre utan startskall längre fram.
 
Apportering - Fortasatt träning sm igår men idag runt en lyktstolpe. Det gick bra. Lite långsammare gripanden men inga tassar.
 
Metallapporten - Inte lika bra tryck idag men fick till en del hålla fast samt någon bra ingång och avlämning.
 
Kryp - Hyffsat bra. Fortsatte med svängar vilket gick bra åt vänster men åt höger ville han gärna resa sig. Måste träna vändningar på stället.
 
Fjärrdirigering - Vi provade på lite skiften ute på nytt ställe utan target och det gick över förväntan. Visst är det svårt men han har ganska bra koll på vad jag vill och lyckas koordinera det ibland. Belönar även mycket för bakåttänk i form av backande.
 
Fritt följ - Frivilliga ingångar och galna belöningar. Bra teknik och attityd.
 
Skall - Bästa hittills. Fick nog upp till 5 skall på en gång utan allt för mycket tjat. Små små steg framåt förhoppningsvis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela