träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

10 december

Publicerad 2013-12-10 21:21:18 i Agility, Lydnad,

Ikväll gick vi till LHU:s innelokal. Det blev både lydnad och lite agility.
 
Runt - Hittade inget bättre så han fick runda en hink men hade inga problem att förstå det. Fick upp farten en hel del.
 
Apportering - I kombination med runt. Tanken är att han ska lära sig att vända först och sen ta apporten för att han inte ska bromsa med tassarna på apporten. Det gick över förväntan. Inte en enda dribbling. Vi körde även två utan hinken en plocka upp i farten och en kort vändning vilket också gick bra.
 
Fjärren - Körde med vår planka, en hinderplanka och helt utan. Det senaste gick bäst då han gärna "steppar" på plankorna när han går upp i varv. Lyckades jag hålla honom lugn så gick det bra på plankan också. Han börjar greppa vad jag är ute efter men det är svårt. De har speglar längs ena väggen vilket gjorde det mycket lättare att se vad han gjorde med bakbenen. Sitt - stå och ligg - stå har han bra koll på även om han tenderar at gå lite onödigt långt fram med frambenen vilket jag måste få bort då det blir svårt att lägga sig eller sätta sig utan att fuska sen. Bra känsla idag.
 
Fritt följ - Avslutade med fritt följ. Riktigt bra både attityd och teknik. Något lite segare sättande men överlag bra. Dock var jag klantig och belönade vid ett av de segare.
 
Balansbommen - Vi jobbade med påfarten. En del framsteg. På slutet stannade han ganska säkert påväg upp och fortsatte på kommando och tog även avfarten korrekt. Jobbade på samma sätt som vi gjort med avfarterna. 2 av 2 på. Bara att jobba vidare och befästa för annars kommer vi att få många fel där på tävling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela