träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

30 december

Publicerad 2012-12-30 22:39:11 i Allmänt,

På fm blev det ett kort lydnadspass ute på fotbollsplanen. Det gick ok trots snön. Körde lite stopp med några sekunder innan belöning vilket gick ok med tanke på att det var länge sen vi tränade på just det. Lite fotgående med en väldigt taggad hund samt lite apportering vilket gick över förvantan. Satte honom och la apportbocken 1 meter framför och fick några meter bort och kommenderade "apport". Han fattade på en gång och gjorde till och med helt ok ingångar med apporten. Ska bara få till ett bra gripande i vändningarna nu.
 
På em blev det en promenad i skogen i Tortuna med Snobben. Kiro var ganska jobbig på honom stundtals men lyssnar iaf när vi säger ifrån. Båda fick springa lite rapport/budföring. Skitkul enligt Kiro som gärna struntar i väntan utan vänder på en gång och springer tillbaka. Snobben fattade snabbt men tycket det var lite onödigt att springa för att få godis när den som skickade hade godis.
 
Nu på kvällen blev det lite klicketträning med Kiro för stimulansens skull då han var lite lätt odräglig i soffan. Försökte få honom att gå upp med alla tassar på kartongen med slagborren vilket inte gick något vidare. Måste hitta en bättre låda som inte är så hal och inte vara på ett halt golv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela