träningmedkiro.blogg.se

Träningsdagbok över träningen med Kiro en Australian kelpie

16 december

Publicerad 2012-12-16 21:16:00 i Allmänt,

Verkar som det blir paus i lydnadsträningen litet tag nu. Kiro verkar ha hamnat i något riktigt hormonpåslag eller liknande som spökar rejält i hans huvud. Han tycker att jag är/blir läskig när vi tränar framförallt inne och smiter iväg och ser ut som han fått stryk efter några klick och vill inte ta godis tillslut. Ser ungefär ut som när han tror att jag tagit fram klotången (gillar inte att klippa klorna) men i början ser han ut som vanligt och verkar pigg på att träna???? Ungefär likadant med husse om han försöker göra något. I övrigt är han som vanligt inte alls speciellt spökig.
 
Idag gick vi ner en sväng på stan och då blev det en del störningsträning, körde lite fot och skiften inne i punkt där gick det jättebra =) Körde en hel del gå fint i koppel träning inne i stan vilket gick riktigt bra efter ett tag.
 
På kvällen åkte vi till Gryta och även där gick det jättebra förutom en kort sekvens där vi tränade lite enkla saker (fot, ingång, skiften) ganska nära två andra hundar precis utanförplanen och han blev lite låg igen men det löste sig efter en kort stund, eftersom han hade koppel kunde han inte fly. På planen körde vi en del fritt ffölj, inkallning, budföring och stopp. Det gick väldigt bra för det mesta det var dock ganska intressant när labben som var inne samtidigt tränade inkallning tyckte Kiro = lite disträ.
 
Den närmsta veckan ska vi lägga energi på att träna på gå fint i koppel och styrketräna, lydnadsmomenten får nog vila tills efter jul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renate

25-årig hundträningsgalning som bor i Linköping och jobbar som livsmedelsinspektör.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela